Uluslararası Makarna Organizasyonu tarafından hazırlanan bu liste, makarnayı sevmenin gerekliliği konusunda ikna edici nedenler sunuyor.

Makarnayı sevmek için nedenler arıyorsanız, bu yazı tam size göre! Uluslararası Makarna Organizasyonu’nun hazırladığı bu liste, makarnayı sevmek için 4 haklı nedeni sıralıyor.

1) Makarna dünyamız için de iyi!

“Sürdürülebilirlik endeksi” kriterini makarnadan daha iyi karşılayan çok az gıda vardır. Makarna üretiminin her aşaması çevre dostudur; buğdayın hasatından fabrikada işlenmesine, evlerde pişen makarnanın tüketilmesi ve ambalajların geri dönüştürülebilirliğine kadar her adım, sürdürülebilirdir. Makarna üretim döngüsü analizleri, makarnanın çevresel etkisinin çiftlikten masaya kadar oldukça düşük olduğunu göstermektedir. Başka bir deyişle, bir tabak makarna tüketimi; çevreye tam saygıyla üretilmiş bir besini seçmek anlamına gelir.

2) Makarna, Akdeniz diyetinin vazgeçilmezidir.

Bitki temelli diyetlerin en iyisi olan ve tüm diyetler arasında dördüncü sırada gelen Akdeniz diyetinin, UNESCO tarafından bir insanlık mirası olarak tanımlandığını biliyor muydunuz? Makarna, Akdeniz diyetinin diğer öğeleri olan meyveler, sebzeler, zeytinyağı, fasulye, baklagiller, otlar, baharatlar gibi besinleri de bir araya getirir.

3) Makarna tok tutar.

Glisemik endeksi düşük olan gıdaların sindirilme ve emilme hızı, yüksek olan gıdalara oranla daha azdır. Bilim, makarnanın domates, zeytinyağı, peynir gibi sağlıklı besinlerle birlikte tüketildiğinde tokluk hissiyle doğrudan ilişkili olan kan şekerini dengede tuttuğunu gösteriyor.

4) Makarna insanları bir araya getirir.

Yüzyıllardır sevilerek tüketilen ve onlarca kültürde iz bırakan makarna, Google’ın 2016 raporuna göre dünyanın favori yiyeceği olarak gösterilmekte. Kültürleri, yaş gruplarını ve mutfak geleneklerini aşan bir besin olan makarna, her kültürün geleneksel değerlerine kolaylıkla uyum sağlayabilir. Öte yandan, aile buluşmalarında, özel kutlamalarda hem pratik hem de lezzetli öğünler için oldukça iyi bir seçenektir.

 

Yorum yap!

İlgili İçerikler