Hayatta bütün bütüne bağlı olduğunuz iki tutkunuz var: Mutfak ve sinema. O hâlde, mutfağa odaklanan sinema filmlerini derlediğimiz bu listeye mutlaka göz atmalısınız.

İştahları kabartacak, beyaz perdenin büyülü dünyasında dramı, romantizmi, eğlenceyi yaşatacak filmler izlemeye hazır mısınız? Dünya sinemasından seçtiğimiz beş film, mutfağa ve sinemaya tutkulu olan herkesin severek izleyeceği yapımları içeriyor.

Aşka Ruhunu Kat / Soul Kitchen

Dünyaca ünlü Türk yönetmen Fatih Akın’ın iMDB’de 8.3 puan alan, sevilen filmi Soul Kitchen, işleri ters giden, sevgilisinden ayrılan, kendini sakatlayan, restoranındaki son müşteriyi de kaybeden Zinos’un hayatının, yeni aldığı aşçının restoran konseptini değiştirmesi ve işleri yoluna koymasıyla değişimini konu alan, sıcacık, eğlenceli bir hikâye. 2009 Almanya yapımı bu filmde Uğur Yücel, Birol Ünel gibi isimler de yer alıyor.

Filmin fragmanını izlemek isteyenleri şuraya alalım.

Ratatuy

Animasyon filmlerin yalnızca çocuklar için üretildiğini düşünenler, onlara biraz haksızlık ediyor. Yediden yetmişe herkesin sevdiği ve “mutfak ve sinema” dendiğinde kültler arasında yer alan Ratatuy, aşçı olmak isteyen bir farenin öyküsünü konu ediniyor. Mutfakta fare, pek istenen bir şey olmasa da, hırslı Ramy hedefine ulaşmak için elinden geleni yapıyor. Walt Disney ve Pixar’ın şahane filmi Ratatuy, keyfinizi yerine getirecek.

Fragman? Hemen şurada.

Şeflerin Savaşı / Le Chef

Hayalleri olan, yaratıcı, başarılı ama işleri bir türlü rast gitmeyen genç bir aşçı; günün birinde yıldızlı, başarılı, tecrübeli bir aşçıyla karşılaşır. Genç aşçının daha çok tecrübeye, yaşlı aşçı ise yaratıcı ve parlak amatörlere ihtiyaç duymaktadır. Moleküler gastronomi odağında ilerleyen bu karşılaşma, her ikisi için de iyi olacaktır. 2014 Fransa yapımı bu film, tempolu akışı ve eğlenceli sahneleriyle keyifle izlenecek bir  yapım olarak karşımıza çıkıyor.

Siz iyisi mi fragmana bir göz atın.

Aşk Tarifi / No Reservations

Başaşçı Kate, mutfakta oldukça katı, disiplinli ve elbette bunların getirisi olarak oldukça da başarılı bir aşçıdır. Bir prensip olarak benimsediği disiplin, kendi hayatının kontrolünde de başrol oynar. Kate’in bu biraz ürkütücü, fazlasıyla etkileyici tarzı; ekibine katılan neşeli ve vurdumduymaz yeni aşçı Nick tarafından sınanacaktır. Çalışırken çevresindekileri güldüren, bazı konulara gelişigüzel yaklaşan bir aşçı olmasına rağmen mutfakların yeni yükselen yıldızıdır Nick.  Bu zıt ikilinin arasındaki ilişki, romantik filmleri sevenler için harika bir film deneyimi vaat ediyor.

 Fragmanı bu bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Çikolata

Dramatik ve romantik filmlerden hoşlananlar için bir başka film daha, Çikolata. Juliette Binoche, Johnny Depp gibi ödüllü oyuncuları barındıran bu filmde, kasvetli günler yaşayan bir kasabaya taşınan anne ve kızının, açtıkları küçük çikolata dükkânıyla kasabaya umut oluşları, karanlık havayı dağıtmaları, eğlenceyi, neşeyi yeniden hatırlatmaları konu ediliyor. Azıcık Yeşilçam tadı da alabileceğiniz bu filmin iMDB puanı, 7.3.

Fragmanını şurada bulabilirsiniz.

Bizim atladığımız filmler mutlaka olmuştur. İzleyip beğendiğiniz mutfak temalı filmleri bizimle paylaşır mısınız?

 

Yorum yap!