Neşet Ertaş'tan Bi' Hatıra - Cevizli Lor Peynirli Tatlı Erişte
 

Malzemeler & Yemek Tarifi

  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Nuh’un Ankara Makarnası Erişte

Evde Lor Peyniri Yapmak İçin

  • 1 litre süt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt

İlk önce cevizleri tereyağında soteledik. Diğer tarafta eriştelerimizi haşladık. Uygun kıvama geldiği zaman süzdük; peynir ve tereyağı ile karıştırdık. En son servis ederken, tabağa aldığımız eriştelerin üstüne ceviz ve toz şeker ekledik.

Bi' Hatıra

Hatıra Mutfağı’nın heyecanlı çırağı Burak, Şef Elif’le birlikte yaptıkları Cevizli Lor Peynirli Tatlı Erişte’yi, şiirsel bir yerden, Neşet Ertaş’a benzetiyor.

Püf Noktası

Evde lor peyniri yapmak için, önce sütü ocağa alıp, daha sonra iki çorba kaşığı yoğurdu süte ekliyoruz. Bu aşamada karıştırmıyoruz ki süt kesilebilsin. Kesilen sütü, bir süre bekletip, temiz bir mutfak bezinin üzerinde süzgeçe alıyoruz. Süzülme işlemi gerçekleştikten sonra, süzgecin üzerinde, bir litre sütten yaklaşık 200 – 250 gram ev yapımı lor peyniri hazır oluyor. Süzülen faydalı ve lezzetli peynir altı suyunu da çorbalarda kullanıyoruz.

 

Bi’ Hatıra adlı serimizde yaptığımız diğer tariflerimizi incelemek için tıklayın.

İlgili Videolar