Kurban Bayramı’nda arpa şehriye kullanarak bu lezzeti kat kat artırabileceğiniz et yemekleri! 

Bayram demek, sevgi ve beraberlikle leziz sofraların başına oturmak demek. Söz konusu Kurban Bayramı olunca bu sofranın geleneklerimizdeki yeri çok daha büyük, lezzeti ise bir başka. İşte Kurban Bayramı’nda arpa şehriye kullanarak bu lezzeti kat kat artırabileceğiniz et yemekleri!

Ankara Tava

Ankara tava ve arpa şehriye, yemek kültürümüzün ayrılmaz ikililerinden biri. Hatta Ankara tavayı meşhur eden özelliklerden birinin bu pilav olduğunu söyleyebiliriz. Ankara tava, birlikte pişirilen kemikli et, soğan, biber ve domatesin arpa şehriye pilavının üzerine eklenmesiyle hazırlanıyor. Kurban Bayramı’nda sıkça tercih edilen bu lezzetin sırrı biraz da pilavında gizli. Her lokmada daha yoğun et tadı almak için; önceden haşladığınız kurbanlık etin suyunu, domates ve salçayla hazırlanan şehriye pilavına ekleyebilirsiniz.

İlgili İçerik:  Sinema ve Mutfak: İştah Kabartan 5 Film

Arpa Şehriyeli Et Güveç

Haşlama et yerine fırında uzun uzun pişmiş, yumuşacık etleri tercih edenler için harika bir seçenek de arpa şehriyeli et güveç. Arpa şehriye pilavını ve etinizi hazırladıktan sonra güvece koyup fırınlayarak farklı bir bayram lezzeti elde edebilirsiniz. Eğer bayram sofranızda hem haşlanmış hem de fırınlanmış ete yer vermek istiyorsanız, küçük güveçler içinde arpa şehriyeli etinizi hazırlayarak sofranızı zenginleştirebilirsiniz.

Arpa Şehriyeli Kemik Suyu Çorbası

Bayram sofrasında besleyici bir başlangıca ne dersiniz? Etlerden arta kalan kemikleri değerlendirmek için kemiklerin suyuyla çorba yapmak harika bir fikir. Etin tüm vitamin ve mineralini içeren kemik suyu, kansere karşı koruyuculuğu ile biliniyor. İçeriğindeki ilik, kemik güçlenmesini destekliyor. Kemik ve kas sağlığına faydaları, uzmanlar tarafından onay alan kemik suyu, çorba olarak da oldukça iştah açıcı. Kemik suyu çorbanızı kompleks karbonhidratlarla zenginleştirmek ve et tadını yumuşatmak için ise çorbanıza biraz arpa şehriye eklemeniz yeterli!

İlgili İçerik:  Düdüklü Tencerenin Tarihçesi

Doğal durum buğdayı ve katkısız içeriğiyle Nuh’un Ankara Makarnası arpa şehriye, taze etlerinize eşlik etmesi için en iyi tercih! Türk mutfağının geleneksel tatlarından arpa şehriye ve et ikilisini Kurban Bayramı sofranıza taşıyarak birbirinden güzel yemeklere imza atabilirsiniz. Bu nefis lezzetlerle tıka basa doyacağınız, paylaşma sevinciyle dolu, keyifli bir bayram geçirmenizi dileriz!

Yorum yap!

İlgili İçerikler