Hafif öğünler hazırlanabildiği ve yemekleri harika tamamladığı için yeşillikler, her zaman sofralarımızın vazgeçilmezi! Yeşilliklerin ilk günkü tazeliğini korumak için ise biraz dikkat gerekiyor. Taptaze, diri yapraklarında vücudumuzun ihtiyacı olan en önemli vitamin ve mineralleri barındıran yeşillikler, hızla bozulabiliyor. Birçok besine göre bozulma süresi oldukça kısa olan yeşilliklerin besleyiciliğini korumak için uygulayabileceğiniz birkaç önerimiz var. 

Buzdolabında Saklayın

Evet, diğer besinlerde olduğu gibi yeşillikleri de muhakkak buzdolabında saklamak gerekiyor. Buzdolabında saklanmadığı takdirde saatler içinde sararıp boynunu bükebilecek yeşillikleri buzdolabında nasıl saklayacağız? Asıl önemli soru bu. Yeşilliklerin bu kadar hızlı tazeliğini kaybetmesinin sebeplerinden biri neme karşı çok dayanıksız olmaları. Tamamen kuru ortamda, hava almadan saklanan yeşilliklerin ömrü düşündüğünüzden de uzun olabilir.

İlgili İçerik:  Mutfakta Çok Sık Yapılan 5 Hata

Nem Yeşillikleri Bozar

Bu nedenle yeşillikleri doğrudan buzdolabına koymak yerine önce güzelce yıkayın. Yıkadıktan sonra ise özenle kurutmak gerekiyor. Bu aşama çok önemli. Yeşillik kurutucuları, üzerinde tek damla su kalmayana kadar yeşillikleri kurutmanıza yardımcı olur. Fakat kurutucunuz yoksa, yıkadığınız yeşillikleri geniş bir süzgeçte süzüp, peçete üzerine sererek kurutabilir ve son olarak kurulayabilirsiniz.

Artık yapmanız gereken tek şey; yeşillikleri hava almayacak şekilde saklamak. Bunun için vakumlu poşetleri ya da saklama kaplarını kullanabilirsiniz. İyice kurutmanıza rağmen yine de saklama kabının altına bir peçete sermek saklama süresini uzatmanıza yardımcı olacaktır. Yeşillikleri doğrayarak da saklama kabına alabilirsiniz. Pratik salatalar hazırlamak için harika bir yöntem olacaktır.

İlgili İçerik:  Sonbaharı Hiç Hasta Olmadan Geçirmenize Yarayacak 4 Besin

Derin Dondurucu Daha Uzun Taze Tutar

Etleri, dondurmaları, ekmekleri, salçayı derin dondurucuda uzun süre bozulmadan muhafaza edebildiğiniz gibi yeşillikleri de saklayabilirsiniz. Belki şimdiye kadar denemeyi aklınızdan geçirmediniz. Fakat denediğinizde, ıspanak ya da semizotu gibi dönemlik yeşillikleri taze taze ilk günkü haliyle yiyebileceğinizi göreceksiniz. Derin dondurucuda yeşillikleri saklamak için tarif ettiğimiz gibi kurutup hava almayacak şekilde hazırlayın ve derin dondurucuya koyun! Böylece yeşillikleri 2-3 ay taze taze tüketebilirsiniz.

Bol bol yeşillik Nuh’un Ankara Makarnası ile yapılan lezzetlere de yakışır!

Yorum yap!