Yaz; rengini turuncuya, sarılara bırakıyor. Romantiklerin mevsimi sonbahar yaklaşıyor. Bu mevsimde yağmurun tadı, yaprakların hışırtısı başka olduğu gibi lezzetlerin tadı da başka… Onların da rengi değişiyor, sofralarımıza özlediğimiz tatlar konuk oluyor. Bu tatları en doğal hâliyle, mevsiminde tüketmenin sağlığımız açısından olumlu etkileri oldukça büyük. Gelin Ekim’in doğal tatlarını birlikte tanıyalım. Ekim ayında hangi meyve-sebzeler yenir? Manavdan ne alınır?

Mandalina

Mandalina, Ekim ayıyla bütünleşen meyvelerin başında geliyor! Ekim ayının gelmesiyle birlikte rafları yeşile boyayan mandalinaların lezzeti Ekim ayında bir başka. Bol bol C vitamini içeren mandalinayı bu mevsimde bolca tüketmekte fayda var! Kış boyu hasta olmaktan kaçınmanın en iyi ve en lezzetli yollarından biri mandalina tüketmek. Biraz ekşi olabilir; ama dinç kalmanıza yardımcı olacak, eminiz. 🙂

İlgili İçerik:  Mutfak Dekorasyonunuzu Renklendirecek 6 Öneri

Mürdüm Eriği

Mürdüm eriği, Ekim ayının baş tacı, en güzel meyvelerinden biri. Bol etli dokusu ve yeşil-mor kontrast renkleriyle göz alıcı olan mürdüm eriğini bu mevsimde bol bol tüketmekte fayda var. Çünkü kışın, onu çok özleyebilirsiniz. Mürdüm eriği de antioksidan ve C vitamini zengini. Galiba Ekim ayı, bizi grip ve nezleden korumaya oldukça kararlı! 🙂

Ayva

Sert yapısı ve keskin tadı nedeniyle ayva, herkesin sevdiği bir meyve değil. Fakat seveni için de Ekim ayı, tam zamanı! Sodyum, potasyum, selenyum ve çinko yönünden zengin olan ayvayı bol bol tüketerek, vücudunuzun ihtiyacı olan ara vitamin ve mineralleri karşılayabilirsiniz. Üstelik sadece 57 kalori ve harika bir ara öğün!

Fesleğen

 

Mis gibi kokusu, benzersiz lezzeti… Ekim ayında biraz daha fazla cacık ve ayran yapacaksınız gibi görünüyor. Çünkü fesleğenin en güzel hâli Ekim ayında sofralarımıza geliyor. Fesleğenin Nuh’un Ankara Makarnası lezzetlerine çok yakıştığını da unutmayalım! 🙂

İlgili İçerik:  #MevsimindeYiyelim: İlkbahar sebze ve meyveleri

Yer Elması

100 gramında sadece 73 kalori bulunan yer elması, Ekim ayının özel lezzetlerinden biri. Yer elması, belki sofralarımızda hak ettiği yeri bulamadı ama faydaları saymakla bitmiyor! Birincisi, tamamen bağırsak dostu ve kolon kanserine karşı koruyucu. Aynı zamanda potasyum açısından oldukça zengin olan besin, kalp-damar sağlığı için de faydalı.

Mantar

Makarnanın en yakın arkadaşlarından biri! Mantar aynı zamanda Ekim ayında yenmesi gerekenlerden biri. İster ızgarada sulu sulu, ister en sevdiğiniz Nuh’un Ankara Makarnası‘nın kremalı sosunda. Ekim ayı her türlü güzel geçecek! 🙂

Yorum yap!

İlgili İçerikler