Karpuz sofralarımızda yer bulmaya başladıysa, yaz mevsimi tam anlamıyla gelmiş demektir. Sofralarımızda görmek istediğimiz kıpkırmızı, sulu ve tatlı karpuzu bulmak tabii çok da kolay değil. Bu yazımızda sizlere, yaz boyunca sofralarımızdan eksik olmayan karpuzun en lezzetlisini bulmanıza yardımcı olacak ipuçlarını derledik.

Yüzeyine Göre Seçerken

Alacağımız karpuzu yüzeyine göre seçerken üzerinde bulunan sarı lekeye dikkat etmeliyiz. Bu sarı leke, karpuz yetişirken toprağa değen kısımdır. Yeterince olgunlaşmamış karpuzun üzerinde bu sarı leke ya hiç olmaz ya da beyazımsı olabilir. Olgunlaşmış ve lezzetli olan karpuzu bulmak için üst kısmı sarı olanı tercih etmeliyiz. Bu sarılık ne kadar koyu ise karpuzumuz o kadar olgunlaşmış ve lezzetli olacaktır.

Cinsine Göre Seçerken

Karpuzların da cinsiyeti olduğunuz biliyor muydunuz? İnce ve uzun olanlar erkek, yuvarlak olanlar ise dişidir. Eğer tatlı karpuz seviyorsanız tercihiniz dişi, sulu karpuz seviyorsanız tercihiniz erkek karpuz olmalıdır.

Sapına Göre Seçerken

Karpuz seçerken faydalanacağınız bir diğer yöntem ise sapına bakarak karar vermektir. Karpuzun sapı yeşil renkteyse ve kurumamışsa karpuz henüz olgunlaşmamış ve erken hasat edilmiş demektir. Eğer alacağınız karpuzun sapı kahverengi ve kurumuş ise karşınızda olgunlaşmış ve lezzetli bir karpuz var demektir.

Çizgisine Göre Seçerken

Karpuz seçmek için üzerinde bulunan çizgiler de size yardımcı olabilir. Karpuz üzerinde bulunan çizgiler, karpuz büyürken çiçeğini çok fazla arının ziyaret ettiği anlamına gelmektedir. Üzerinde çok çizgi ve kahverengi lekeler bulunan karpuzlar bu sebeple tatlı olmaktadır. Kaçırmayın!

İlginizi çekebilecek içerik: Lezzetli ve Sağlıklı Bir Alternatif: Smoothie

Yorum yap!

İlgili İçerikler