Temmuz ayının sağlıklı, leziz ve bir o kadar da hafif meyvelerini, mevsiminde tüketmeniz için bu yazımızda bir araya getirdik. 🙂

Karpuz

Yaz mevsiminin olmazsa olmazı karpuz, %92’lik su oranıyla hem su ihtiyacımızı karşılıyor hem de ferahlatıyor. İçeriğinde bulunan A, C vitaminleri, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve sayısız antioksidan ile faydaları saymakla bitmiyor. Kas ağrısı, saç ve deri hastalıklarının önlenmesi ve kanserden koruması diğer faydaları arasındadır. Ayrıca diyet yapanların da en büyük yardımcılarındandır.

Kavun

C vitamini açısından oldukça zengin olan kavun, bağışıklık sistemi üzerinde etkilidir. Kalp damar sağlığı, kalp ritim bozuklukları, kanser oluşumu ve yayılımının engellenmesinde de kavun önemli bir meyvedir. Yağ yakımını hızlandırıcı özelliği ile kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca kadınlarda düzensiz adet döneminin düzenlenmesine de katkı sağlar.

Kiraz

Meyvesi ayrı sapı ayrı faydalı olan bir meyve kiraz. Kalp, beyin ve bağışıklık sistemi üzerinde etkilidir. Protein ve lif bakımından da zengindir. Su oranı yüksek olması sayesinde temmuz ayının en sevilen meyveleri arasındadır. Kiraz sapı ödem atıcı özelliğiyle böbrek rahatsızlıklarını önlemektedir. Kilo vermeye yardımcı olduğundan, diyet listelerinde de bulunmaktadır.

Vişne

Çok güçlü bir antioksidan olan vişne, böbreküstü bezlerinin çalışmasını sağlayarak organlarımızın işleyişini destekler. Yaşlanma ve kırışıklık karşıtı bir meyvedir. A vitamini sayesinde beyin ve göz sağlığı açısından da oldukça önemlidir. Aç karına içilen vişne suyu mide asidini dengeleyerek mide rahatsızlıklarından korur.

Ahududu

Frambuaz olarak da bilinen ahudunun en bilinen özelliği kan yapıcı olmasıdır. Vücuttaki kan hücrelerini artırarak, demir eksikliğini önler. Bunun dışında içerdiği yüksek lif sayesinde uzun süre tok tutmaktadır ve sindirimi kolaylaştırmaktadır. Kadınlar için adet öncesi dönemdeki huzursuzluğu giderir.

Şeftali

Bilinen en iyi E vitamini kaynaklarından biridir. İçerdiği yüksek lif sayesinde uzun süre tok kalmanızı sağlar ve bu sayede kilo vermenize yardımcı olur. Bunlar dışında sindirim, kemik ve mide sağlığınız açısından da oldukça etkilidir.

Mürdüm Eriği

Potasyum ve magnezyum kaynağı olan mürdüm eriği, böbrek ve karaciğer hastalıklarını iyileştirmede etkilidir. İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. İdrar söktürücü özelliğinin yanı sıra romatizmal hastalıklarda da iyileştirici özelliği bulunmaktadır.

Dut

Metabolizmayı hızlandıran dut, bağışıklık sisteminin korunmasında da etkilidir. Doğal antibiyotik olarak da bilinen bu meyvede A, K vitaminleri, fosfor ve potasyum bulunmaktadır. Kolesterolü düzenlemesinin yanında kalp ve mide sağlığı açısından da oldukça önemidir.

Yorum yap!

İlgili İçerikler