Kuşaktan kuşağa aktarılan söylemlerle bildiğimiz ve yıllarca bu ününden hiçbir şey kaybetmemiş olan kemik suyunun faydaları saymakla bitmiyor.

Kemiklerin uzun süre pişirilerek içerisinde yer alan minerallerin ve vitaminlerin açığa çıkması sağlık açısından önemli. Sonrasında yemeklerde kullanılabildiği gibi tek başına da kullanılabilir.

Kemik suyunun en bilinen faydası içeriğindeki kalojen, glukozamin ve kondroitin ile kemik gelişiminde ve sağlığında etkili olması. Kemik suyu özellikle zayıflayan kıkırdak dokusunun güçlendirilmesinde önemli rol oynar.

Cildin yaşlanmasını ve kırışıklık oluşmasını önleyen kemik suyu, tırnaklarımızın güçlenmesinde de oldukça etkili.

Ayrıca, kış aylarında ve özellikle mevsim geçişlerinde sıklıkla karşılaştığımız nezlenin önlenmesinde ve mikroplarla savaşta da etkilidir.

Bağırsak sisteminin temizlenmesinde ve düzenlenmesinde faydası olan kemik suyu, sindirim sorunlarımızın tedavisinde yardımcı olur ve bağırsak sağlığımız için de önemlidir. Ayrıca ülser ve kolit gibi hastalıkların önlenmesinde de etkilidir.

Mevcut kiloların bedenimize zarar vermesini engellemek ve kilo almayı yavaşlatmak için de kemik suyundan faydalanabiliriz.

Kemik erimesinin yoğunlukla görüldüğü menopoz döneminde de kemik suyu tüketimi, bu tarz problemlerin yavaşlamasını hatta önlenmesini sağlamaktadır.

Kemik suyu, kış aylarında soğuğa karşı dayanıklılığımızı artırmakla birlikte hasta olduğumuz dönemlerde de hastalığımızı daha kısa sürede atlatmamıza yardımcı olur.

Kemik suyu ile yapılan çorbaların tokluk hissini artırdığı ve düzenli tüketimde kilo vermeye yardımcı olabileceği de bilinen faydaları arasında yer almaktadır.

İlginizi çekebilecek içerikler: Et Nasıl Saklanır?

Yorum yap!

İlgili İçerikler