Halk arasında kışlık kabak, helvacı kabağı ya da kestane kabağı olarak da bilinen bal kabağının mevsimine girmiş bulunuyoruz. Eylül ve Ekim aylarında hasadına başlanan balkabağı, tüm kış sofralarımızı lezzetlendiriyor.

Bal kabağının faydalarını sizler için derledik.

Öncelikle lif açısından oldukça zengin olan bal kabağı, sindirim sisteminize iyi gelmektedir.

Bal kabağı, potasyum ve C vitamini açısından da zengin olmasıyla kan basıncını dengeler. Vücudunuzu mikroplara karşı korurken günlük C vitamini ihtiyacınızın da %35’ini karşılamaktadır.

Özellikle soğuk kış günlerinde ya da mevsim geçişlerinde bal kabağı tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Bal kabağı, içeriğindeki A vitamini ile antioksidan bakımından oldukça yüksektir ve bu özelliğiyle alerjiye karşı koruma sağlar.

Posa yönünden oldukça zengin olan bal kabağı, bağırsak tembelliğini önlemede destek olur ve bağırsak hareketlerinin artırılmasını sağlar. Bebeklerin 8. aydan itibaren çorba olarak ya da püre halinde tüketmeleri, bebeklerdeki kabızlık şikayetinin önüne geçilmesinde etkilidir.

Çatlamış ve kurumuş ciltlerde de etkili olan bal kabağı, özellikle kış aylarında sık sık tüketilmelidir. Cildinizin nem kazanmasını sağlamak için bal kabağını peeling olarak kullanabilir ya da çorbasını tüketebilirsiniz.

Bal kabağı, içeriğindeki ksantin sayesinde görme bozukluklarına ve görüş kabiliyetinin artmasına da yardımcı olmaktadır.

İlginizi çekebilecek içerik: Mutfaklarımıza Yeni Giren 5 Besin

Yorum yap!

İlgili İçerikler