• masanın-üzerindeki-penne-makarnalar

Penne, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok sevilen bir makarna türü. Konuk olduğu tabaklarda iştahla içine çektiği sosları adeta damaklarımıza lezzet dizeleri işlemek için kullanan penne’nin bunca sevilmesine şaşmamalı. Neredeyse 200 yıldır üretilen lezzet dolu bu küt uçlu silindirler, muhteşem bir sos tutma kapasitesine ve lezzeti her çatala adilce pay eden boyutlara sahip. Pesto, marinara, arrabbiata gibi klasik makarna soslarıyla çok iyi bir uyum yakalayan penne, onlarca farklı malzemenin eşlik ettiği pek çok enfes tarifin de ilham kaynağı… Belki de insanlarla paylaşmaktan asla geri durmadığı ilhamını kendisi de dünyada yaratıcılığın en büyük sembollerinden birinden aldığı şekline borçludur kim bilir?

Geleneksel olarak al dente yani dişe gelecek sertlikte pişirilen penne makarnanın, normalin yarısı uzunluğunda ve daha büyük türevleri de bulunuyor. Ayrıca penne; birçoğunuzun tattığı ya da restoran ve kafelerin menülerinde mutlaka rastlamış olacağı klasik tariflere sahip. İsterseniz gelin, bu klasik penne tariflerine şöyle bir göz atalım.

Penne Makarna ile Yapılabilecek Tarifler 

Penne Arrabiata 

Domates, sarımsak ve acı kırmızı biber kurusu ile hazırlanan bir sos olan arrabbiata en sevilen penne tariflerinden birini oluşturuyor.

Pasta alla Norma (Patlıcanlı Makarna)  

Sıklıkla Penne ile de yapılan bu klasik tarifin özelliği makarnanın kızarmış patlıcan dilimleriyle birlikte servis edilmesi.

Napoliten Soslu Penne  

Domates temelli nefis bir sos olan napoliten sos ile hazırlanan gerçek bir klasik.

Pesto Soslu Penne 

Sarımsak, çam fıstığı, fesleğen yaprakları ve parmesan peynirinin püre haline getirilmesiyle elde edilen pesto sos, bu penne’li tarifin alametifarikası.

Marinara Soslu Penne  

Domates, sarımsak, taze otlar ve soğanın yarattığı tazeleyici bir lezzet olan marinara sosla hazırlanan bu yemek, en sevilen penne’li tariflerden biri.

Dünyanın her köşesindeki menülerde karşılaşabileceğiniz bu çok sevilen bu tarifleri tanıdıktan sonra sanıyorum ki mutfakta bir paket penne ile baş başa kaldığınızda yardımınıza koşacak iki nefis malzemeyi anlatmaya geçebiliriz. Karşınızda penne’li tariflerinize çok yakışacak iki ürün: Zeytin ve mantar.

masanın-üzerindeki-içi-mantar-dolu-tabaklar

Penne’li Tariflere Lezzet Katacak İki Ürün: Zeytin ve Mantar  

Sofralarımızın Vazgeçilmez Lezzeti Zeytin  

 Farklı cinsleri ve değişik işleme tekniklerinin kazandırdığı çeşitleri ile yüzyıllardır sofralarımızın vazgeçilmezi olan Akdeniz’in büyüleyici ürünü zeytin, lezzetiyle olduğu kadar sağlıklı özellikleriyle de öne çıkıyor. Doğanın bizlere verdiği en güzel hediyelerden biri olan zeytinin yan ürünü zeytinyağı sayesinde neredeyse tüm makarna tariflerinde yer almayı başardığını biliyoruz. Öyleyse neden lezzetini katlamak için makarnalarımızda bu mucizevi ürünün kendisine de yer vermeyelim ki?

Kalp ve damar sağlığına katkıda bulunan, kansere karşı koruyucu olan, uzun süreli tokluk hissi sağlayan, kısacası faydaları saymakla bitmeyen bu harika ürün; bir diğer Akdenizli olan makarnayla buluştuğunda sofralarımızda iyot kokulu bir meltemin iştah açıcı etkisini tadacağımız kesin.

Protein Kaynağı Mantar  

 Kültür ortamında yetiştirilen istiridye ve kestane mantarı gibi türleri günümüzde oldukça ulaşılabilir olan mantarlar, yüzyıllardır tükettiğimiz çok kıymetli doğal ürünlerden biri. Biyolojik olarak bitki ve hayvanlardan ayrı bir canlı türü olarak sınıflandırılan mantarlar, hayvansal olmayan protein kaynaklarının en önde gelenleri arasında yer alıyor. Yiyenlerin sık sık “aynı et gibi” ifadesini kullanarak lezzetini onaylama ihtiyacı duydukları bu ürün, küçük katkılar ve ince dokunuşlarla harika makarna tarifleri ortaya çıkarmak için biçilmiş kaftan.

Yüksek kolesterolü önlemeye yardımcı olan, antioksidan yapısıyla vücudumuzu zararlı hücre oluşumlarına karşı koruyan, beynimizi dinç tutarak genç kalmamamıza yardımcı olan mantarı istediğiniz makarna tarifinde deneyin. Çok yakıştığını görecek ve mantarın “aynı et gibi” lezzetli olduğunu söyleyenlere hak vereceksiniz.

Mürekkebi lezzet olan kalemler, nefis penne’li tarifler, sağlıklı özellikleri ve benzersiz lezzetleriyle iki harika ürün… Yazımızı buraya kadar okuyanların karınları acıkmamış olsa bile mutlaka güzel bir yemek yapma iştahına kapılmış olduklarını tahmin edebiliyoruz. Öyleyse bir hevesle mutfağa girmeye hazırlanan herkesi Nuh’un Mutfak Akademisi’nden şeflerimizin hazırladığı Penne Makarna Tarifleri oynatma listesine bekliyoruz. Şimdiden elinize sağlık. Ve tabi ki afiyet olsun!

 

Yorum yap!

İlgili İçerikler