Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Domatesli Arpa Sehriye Risottosu
Malzemeler
• 2 Adet Domates
• 300 Gram Kuzu Kuşbaşı
• ½ Adet Soğan
• 2 Diş Sarımsak
• 5 Yaprak Fesleğen
• 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 1 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri
• 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 1 Litre Et Suyu
• 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 2 Tatlı Kaşığı Tuz
• 2 Çay Kaşığı Karabiber
• 300 Gram Kuzu Kuşbaşı
• ½ Adet Soğan
• 2 Diş Sarımsak
• 5 Yaprak Fesleğen
• 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 1 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri
• 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 1 Litre Et Suyu
• 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 2 Tatlı Kaşığı Tuz
• 2 Çay Kaşığı Karabiber
YARIM PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI ARPA ŞEHRİYE
Tarif
1. Tarifimize tavamızın altını yakarak başlıyoruz.
2. 300 gram kuzu kuşbaşına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek güzelce yağlıyoruz.
3. Etlerimizi tavamıza alıyoruz ve pişiriyoruz.
4. Yarım adet soğanı yemeklik doğruyoruz.
5. Etlerimiz mühürlendi ayrı bir tabağa çıkartıyoruz.
6. 2 diş sarımsağı da ince ince kıyıyoruz.
7. Doğradığımız soğan ve sarımsağı tavamıza alıp üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
8. 2 adet domatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
9. Doğradığımız domatesleri tavamıza alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. 10. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
11. Mühürlediğimiz etleri de tavamıza alıyoruz ve güzelce pişiriyoruz.
12. 5 yaprak fesleğeni ince ince doğruyoruz.
13. Doğradığımız fesleğeni de tavamıza alıyoruz.
14. Yarım paket arpa şehriyeyi etlerimizin üzerine ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
15. Lezzetlendirmek için 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
16. 1 litre et suyunu parça parça ilave ediyoruz ve pişiriyoruz.
17. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı Parmesan peynirini rendeleyip güzelce karıştırıyoruz.
18. Domatesli Arpa Şehriye Risottosu pişti Parmesan peyniri ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. 300 gram kuzu kuşbaşına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek güzelce yağlıyoruz.
3. Etlerimizi tavamıza alıyoruz ve pişiriyoruz.
4. Yarım adet soğanı yemeklik doğruyoruz.
5. Etlerimiz mühürlendi ayrı bir tabağa çıkartıyoruz.
6. 2 diş sarımsağı da ince ince kıyıyoruz.
7. Doğradığımız soğan ve sarımsağı tavamıza alıp üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
8. 2 adet domatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
9. Doğradığımız domatesleri tavamıza alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. 10. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
11. Mühürlediğimiz etleri de tavamıza alıyoruz ve güzelce pişiriyoruz.
12. 5 yaprak fesleğeni ince ince doğruyoruz.
13. Doğradığımız fesleğeni de tavamıza alıyoruz.
14. Yarım paket arpa şehriyeyi etlerimizin üzerine ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
15. Lezzetlendirmek için 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
16. 1 litre et suyunu parça parça ilave ediyoruz ve pişiriyoruz.
17. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı Parmesan peynirini rendeleyip güzelce karıştırıyoruz.
18. Domatesli Arpa Şehriye Risottosu pişti Parmesan peyniri ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı




Based on 6 Review(s)
Domatesli Arpa Sehriye Risottosu
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




Based on 6 Review(s)