Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Şeftalili İrmik Kremalı Tart

Malzemeler
Malzemeler:
• 3 Adet Şeftali
• File Badem
• 2 Adet Yumurta
• 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 500 Gram Süt
• 500 Gram Un
• 150 Gram Pudra Şekeri
• 100 Gram Hindistan Cevizi
• 100 Gram Şeker
• 50 Gram Toz Şeker
• 1 Paket Kabartma Tozu
• 2 Paket Vanilya
• 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
• 3 Adet Şeftali
• File Badem
• 2 Adet Yumurta
• 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 500 Gram Süt
• 500 Gram Un
• 150 Gram Pudra Şekeri
• 100 Gram Hindistan Cevizi
• 100 Gram Şeker
• 50 Gram Toz Şeker
• 1 Paket Kabartma Tozu
• 2 Paket Vanilya
• 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
2 YEMEK KAŞIĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI İRMİK
Tarif
1. Tarifimize yarım kilo unun içerisine 250 gram tereyağını ekleyerek başlıyoruz.
2. Üzerlerine 150 gram pudra şekeri 2 adet yumurta ilave edip güzelce yoğuruyoruz.
3. Hamurumuz toparladıktan sonra içerisine 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ilave edip hamur kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
4. Hamurumuz pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra bir tart kalıbına 60 gram porsiyonlayarak yerleştiriyoruz.
5. Üzerlerine bir parça yağlı kağıt serip bir bardak yardımıyla bastırarak kenarlarının açılmasını sağlıyoruz.
6. Hepsi için bu işlemi uyguluyoruz.
7. Üzerine bir çatal yardımıyla delikler açıyoruz. Hepsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatıp üzerlerine ağırlık olması için nohut ekliyoruz.
8. 180 derecede 15 dakika pişiriyoruz. Ayrı bir tencerenin altını yakıyoruz.
9. İçerisine yarım kilo süt ekliyoruz ve üzerine 100 gram şeker, 1 paket vanilya ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
10. İçerisine 2 yemek kaşığı irmiği ve 100 gram Hindistan cevizini ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
11. 3 adet şeftaliyi küp küp doğruyoruz.
12. Tavamızın altını yakıyoruz.
13. İçerisine 50 miligram toz şeker ekliyoruz ve karamelize olmasını bekliyoruz.
14. Muhallebimiz kıvam aldı altını kapatıyoruz.
15. Soğuması için kenara alıyoruz. Şekerimiz karmelize oldu.
16. İçerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
17. Doğradığımız şeftalileri de tavamıza ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
18. İçerisine 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
19. Tartlarımız pişti, fırından çıkartıyoruz.
20. Tartlarımızın içerisine hazırladığımız muhallebili ve şeftalili karışımı ilave edip, file badem servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. Üzerlerine 150 gram pudra şekeri 2 adet yumurta ilave edip güzelce yoğuruyoruz.
3. Hamurumuz toparladıktan sonra içerisine 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ilave edip hamur kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
4. Hamurumuz pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra bir tart kalıbına 60 gram porsiyonlayarak yerleştiriyoruz.
5. Üzerlerine bir parça yağlı kağıt serip bir bardak yardımıyla bastırarak kenarlarının açılmasını sağlıyoruz.
6. Hepsi için bu işlemi uyguluyoruz.
7. Üzerine bir çatal yardımıyla delikler açıyoruz. Hepsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatıp üzerlerine ağırlık olması için nohut ekliyoruz.
8. 180 derecede 15 dakika pişiriyoruz. Ayrı bir tencerenin altını yakıyoruz.
9. İçerisine yarım kilo süt ekliyoruz ve üzerine 100 gram şeker, 1 paket vanilya ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
10. İçerisine 2 yemek kaşığı irmiği ve 100 gram Hindistan cevizini ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
11. 3 adet şeftaliyi küp küp doğruyoruz.
12. Tavamızın altını yakıyoruz.
13. İçerisine 50 miligram toz şeker ekliyoruz ve karamelize olmasını bekliyoruz.
14. Muhallebimiz kıvam aldı altını kapatıyoruz.
15. Soğuması için kenara alıyoruz. Şekerimiz karmelize oldu.
16. İçerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
17. Doğradığımız şeftalileri de tavamıza ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
18. İçerisine 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
19. Tartlarımız pişti, fırından çıkartıyoruz.
20. Tartlarımızın içerisine hazırladığımız muhallebili ve şeftalili karışımı ilave edip, file badem servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Şeftalili İrmik Kremalı Tart
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




