Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Cevizli Fırın Makarna

Malzemeler
• 100 Gram Ceviz
• 2 Adet Kırmızı Biber
• 50 Gram Acı Biber Turşusu
• 100 Gram Tulum Peyniri
• 2 yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Tutam Kırmızı Toz Biber
• 2 Adet Kırmızı Biber
• 50 Gram Acı Biber Turşusu
• 100 Gram Tulum Peyniri
• 2 yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Tutam Kırmızı Toz Biber
Beşamel Sos İçin:
• 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 1 Tutam Muskat Cevizi Rendesi
• 2 Yemek Kaşığı Un
• 1 Litre Süt
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• ½ Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI VİTAMİNLİ FIRIN MAKARNA
Tarif
1. Tarifimize 2 kırmızı biberi jülyen doğrayarak başlıyoruz.
2. Tavamızın altını yakıyoruz.
3. Tavamızın içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
4.Doğradığımız biberleri ısınan yağımızın üzerine alıyoruz ve soteliyoruz.
5. 100 gram cevizi ince ince kıyıyoruz.
6. Doğradığımız cevizleri bir kaseye alıyoruz.
7. 50 gram acı biber turşusunu ince ince doğruyoruz.
8. Doğradığımız acı biberleri de cevizlerimizin üzerine alıyoruz.
9. 100 gram tulum peynirini ince ince doğruyoruz.
10. Doğradığımız peyniri de cevizlerin üzerine alıyoruz.
11. Yarım paket vitaminli fırın makarnayı haşlanmaya alıyoruz.
12. Biberlerimiz sotelendi bir tabağa çıkartıyoruz.
13. Beşamel sosumuzu yapmak için bir tenceremizin altını yakıyoruz.
14. İçerisine 2 yemek kaşığı tereyağı alıyoruz.
15. Tereyağımız eridikten sonra 2 yemek kaşığı un ekleyip güzelce kavuruyoruz.
16. 1 litre süt ekleyip homojen bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
17. Lezzetlendirmek için 1 tutam muskat cevizi rendesi, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
18. Fırın makarnamız haşlandı süzüyoruz.
19. Süzdüğümüz makarnayı tencereye geri alıyoruz ve üzerine hazırladığımız beşamel sosunu, sotelediğimiz biberleri, ceviz, biber karışımını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
20. Borcamımızı yağlıyoruz.
21. Makarnamızı borcama alıyoruz ve 1 tutam kırmızı toz biber serpip 200 derecede 10 dakika pişiriyoruz.
22. Makarnamız pişti fırından çıkartıyoruz.
23. Cevizli fırın Kakarnamızı dilimliyoruz.
24. Cevizli fırın Makarna’yı acı biber ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. Tavamızın altını yakıyoruz.
3. Tavamızın içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
4.Doğradığımız biberleri ısınan yağımızın üzerine alıyoruz ve soteliyoruz.
5. 100 gram cevizi ince ince kıyıyoruz.
6. Doğradığımız cevizleri bir kaseye alıyoruz.
7. 50 gram acı biber turşusunu ince ince doğruyoruz.
8. Doğradığımız acı biberleri de cevizlerimizin üzerine alıyoruz.
9. 100 gram tulum peynirini ince ince doğruyoruz.
10. Doğradığımız peyniri de cevizlerin üzerine alıyoruz.
11. Yarım paket vitaminli fırın makarnayı haşlanmaya alıyoruz.
12. Biberlerimiz sotelendi bir tabağa çıkartıyoruz.
13. Beşamel sosumuzu yapmak için bir tenceremizin altını yakıyoruz.
14. İçerisine 2 yemek kaşığı tereyağı alıyoruz.
15. Tereyağımız eridikten sonra 2 yemek kaşığı un ekleyip güzelce kavuruyoruz.
16. 1 litre süt ekleyip homojen bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
17. Lezzetlendirmek için 1 tutam muskat cevizi rendesi, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
18. Fırın makarnamız haşlandı süzüyoruz.
19. Süzdüğümüz makarnayı tencereye geri alıyoruz ve üzerine hazırladığımız beşamel sosunu, sotelediğimiz biberleri, ceviz, biber karışımını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
20. Borcamımızı yağlıyoruz.
21. Makarnamızı borcama alıyoruz ve 1 tutam kırmızı toz biber serpip 200 derecede 10 dakika pişiriyoruz.
22. Makarnamız pişti fırından çıkartıyoruz.
23. Cevizli fırın Kakarnamızı dilimliyoruz.
24. Cevizli fırın Makarna’yı acı biber ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Cevizli Fırın Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




