Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
İrmikli Grisini ve Kivi Reçeli
Malzemeler
• 1 Adet Yumurta
• 30 Gram Tereyağı
• 5 Gram Çörek Otu
• 5 Gram Kuru Maya
• 5 Gram Şeker
• 125 Gram Su
• 125 Gram Un
• 30 Gram Tereyağı
• 5 Gram Çörek Otu
• 5 Gram Kuru Maya
• 5 Gram Şeker
• 125 Gram Su
• 125 Gram Un
Reçel İçin:
• 4 Adet Kivi
• 250 Gram Toz Şeker
• 250 Gram Su
2 YEMEK KAŞIĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI İRMİK
Tarif
1. Tarifimize hamurumuzu yaparak başlıyoruz.
2. Bir kaseye 125 gram un ekliyoruz.
3. 125 gram suyun içerisine 5 gram kuru maya, 5 gram şeker ekliyoruz.
4. Kasemize 2 yemek kaşığı irmik ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
5. Hazırladığımız maya, su, şeker karışımını da kaseye ekliyoruz.
6. Üzerine 30 gram tereyağı ve 1 adet yumurta ekliyoruz.
7. Güzelce yoğuruyoruz.
8. Hamurlarımızı ince uzun şekilde porsiyonlarına ayırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
9. Reçelimizi yapmak için tenceremize 250 gram toz şeker, 250 gram su ilave edip tencerenin altını yakıyoruz.
10. Soyulmuş 4 adet kiviyi küp küp doğruyoruz.
11. Doğradığımız kivileri tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz.
12. 20-25 Dakika pişmeye bırakıyoruz.
13. Hamurumuz dinlendi. Tezgahımızı unluyoruz ve hamurumuzu ince uzun şekilde açıyoruz.
14. Açtığımız hamurları yağlı kâğıt serili bir tepsiye alıyoruz.
15. 1 adet yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
16. Yumurtanın sarısı ile bir miktar suyu bir çatal yardımıyla karıştırıyoruz.
17. Hamurların üzerine yumurtalı sulu karışımı sürüyoruz.
18. 5 gram çörek otunu da üzerlerine ekliyoruz.
19. 175 derecede 5-10 dakika arası pişiriyoruz.
20. Grisinlerimiz pişti. Fırından çıkarıyoruz.
21. Bir tabağa alıyoruz.
22. İrmikli Grisini ve Kivi Reçeli tarifimiz servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2. Bir kaseye 125 gram un ekliyoruz.
3. 125 gram suyun içerisine 5 gram kuru maya, 5 gram şeker ekliyoruz.
4. Kasemize 2 yemek kaşığı irmik ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
5. Hazırladığımız maya, su, şeker karışımını da kaseye ekliyoruz.
6. Üzerine 30 gram tereyağı ve 1 adet yumurta ekliyoruz.
7. Güzelce yoğuruyoruz.
8. Hamurlarımızı ince uzun şekilde porsiyonlarına ayırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
9. Reçelimizi yapmak için tenceremize 250 gram toz şeker, 250 gram su ilave edip tencerenin altını yakıyoruz.
10. Soyulmuş 4 adet kiviyi küp küp doğruyoruz.
11. Doğradığımız kivileri tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz.
12. 20-25 Dakika pişmeye bırakıyoruz.
13. Hamurumuz dinlendi. Tezgahımızı unluyoruz ve hamurumuzu ince uzun şekilde açıyoruz.
14. Açtığımız hamurları yağlı kâğıt serili bir tepsiye alıyoruz.
15. 1 adet yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
16. Yumurtanın sarısı ile bir miktar suyu bir çatal yardımıyla karıştırıyoruz.
17. Hamurların üzerine yumurtalı sulu karışımı sürüyoruz.
18. 5 gram çörek otunu da üzerlerine ekliyoruz.
19. 175 derecede 5-10 dakika arası pişiriyoruz.
20. Grisinlerimiz pişti. Fırından çıkarıyoruz.
21. Bir tabağa alıyoruz.
22. İrmikli Grisini ve Kivi Reçeli tarifimiz servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
İrmikli Grisini ve Kivi Reçeli
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




Based on 5 Review(s)