Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Tavuklu Sebzeli Makarna

NASIL HAZIRLANIR ?
1. Makarnayı haşlamadan önce makarna harcını hazırlayın.
2. Haşladığınız makarnayı biraz ılımaya bırakın ve harcını ardından ekleyin.
3. Makarna ile harcı harmanlarken ocağın altını yakmayın. İyice malzemeleri iyice harmanlandıktan sonra ihtiyaç varsa kısa bir süre sürekli karıştırarak ısıtın.
4. Soğanları jülyen olarak ince ince doğrayın. Ardından zeytinyağında, sarımsaklar ile birlikte kavurmaya başlayın.
5. Soğanlar hafif kendini salmaya başlayınca bir tutam tuz ekleyin ve biraz karıştırın.
6. Ardından, isteğe bağlı olmak koşuluysa, soğanlarına üzerine bir tutam şeker ekleyin ve biraz karıştırın.
7. Soğanların tam karamelize olmasını isterseniz yarım limon suyu sıkabilirsiniz.
8. Jülyen doğradığınız havuçları da soğanlara ekleyin. Havuçların daha kısa sürede yumuşamasını sağlamak için tencerenin kapağını kapalı tutup, aralıklarla malzemeleri karıştırın.
9. Bu esnada patlıcanları ve kabakları küp küp doğrayın ve tuzlu sirkeli suda biraz bekletin.
10. Taze kırmızı ve yeşil biberleri de jülyen doğrayarak tencereye ekleyin.
11. Havuçlar ve biberler yumuşadıktan sonra önce kabakları ekleyin. Kabağın sertlik durumuna göre, kaynatılmış yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz.
12. Ardından patlıcanları ekleyin ve hafif hareketlerle tüm malzemeleri karıştırın.
13. Tüm baharatları malzemelerin üzerine ekleyin ve karıştırmadan önce yaklaşık bir dakika boyunca tencerenin kapağını kapalı tutun. Bu sayede tencerenin buharıyla baharatların tadı daha iyi harca sinecektir.
14. Kabak ve patlıcan iyice yumuşadıktan sonra karıştırma esnasında malzemeleri ezmemeye özen gösterin.
15. Hazırladığınız makarna harcını kapağı kapalı bir şekilde bekletin.
16. Bu esnada Nuh’un Ankara Kelebek Makarnası’nı paketinin üzerinde yer alan pişirme önerisine göre haşlayın.
17. Haşlanan makarnanızı ılımaya bırakın.
18. Ardından geniş ve karıştırma işlemini rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz derin bir servis kasesinde veya tencerede makarna ile harcını buluşturun.
19. İyice yıkanmış maydanozları ince ince kıyıp, servis öncesi süslemek için kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
2. Haşladığınız makarnayı biraz ılımaya bırakın ve harcını ardından ekleyin.
3. Makarna ile harcı harmanlarken ocağın altını yakmayın. İyice malzemeleri iyice harmanlandıktan sonra ihtiyaç varsa kısa bir süre sürekli karıştırarak ısıtın.
4. Soğanları jülyen olarak ince ince doğrayın. Ardından zeytinyağında, sarımsaklar ile birlikte kavurmaya başlayın.
5. Soğanlar hafif kendini salmaya başlayınca bir tutam tuz ekleyin ve biraz karıştırın.
6. Ardından, isteğe bağlı olmak koşuluysa, soğanlarına üzerine bir tutam şeker ekleyin ve biraz karıştırın.
7. Soğanların tam karamelize olmasını isterseniz yarım limon suyu sıkabilirsiniz.
8. Jülyen doğradığınız havuçları da soğanlara ekleyin. Havuçların daha kısa sürede yumuşamasını sağlamak için tencerenin kapağını kapalı tutup, aralıklarla malzemeleri karıştırın.
9. Bu esnada patlıcanları ve kabakları küp küp doğrayın ve tuzlu sirkeli suda biraz bekletin.
10. Taze kırmızı ve yeşil biberleri de jülyen doğrayarak tencereye ekleyin.
11. Havuçlar ve biberler yumuşadıktan sonra önce kabakları ekleyin. Kabağın sertlik durumuna göre, kaynatılmış yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz.
12. Ardından patlıcanları ekleyin ve hafif hareketlerle tüm malzemeleri karıştırın.
13. Tüm baharatları malzemelerin üzerine ekleyin ve karıştırmadan önce yaklaşık bir dakika boyunca tencerenin kapağını kapalı tutun. Bu sayede tencerenin buharıyla baharatların tadı daha iyi harca sinecektir.
14. Kabak ve patlıcan iyice yumuşadıktan sonra karıştırma esnasında malzemeleri ezmemeye özen gösterin.
15. Hazırladığınız makarna harcını kapağı kapalı bir şekilde bekletin.
16. Bu esnada Nuh’un Ankara Kelebek Makarnası’nı paketinin üzerinde yer alan pişirme önerisine göre haşlayın.
17. Haşlanan makarnanızı ılımaya bırakın.
18. Ardından geniş ve karıştırma işlemini rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz derin bir servis kasesinde veya tencerede makarna ile harcını buluşturun.
19. İyice yıkanmış maydanozları ince ince kıyıp, servis öncesi süslemek için kullanabilirsiniz.
MALZEMELER
- Nuh’un Ankara Kelebek Makarna
2 parça tavuk göğsü
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 küçük patlıcan
1 orta kabak
2 küçük havuç
Kırmızı ve yeşil taze biber
2 orta kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım demetten daha az maydanoz
Baharatlar: Pul biber, kırmızı tatlı biber, karabiber, tuz, kuru fesleğen, nane, şeker
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Tavuk Sebzeli Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre