Tavuklu Sebzeli Makarna - Makarna
Makarna
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
Makarna
Makarna
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
 
Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ana SayfatariflerTavuklu Sebzeli Makarna

Tavuklu Sebzeli Makarna

Açıklama :

Kim demiş makarna ana yemek olamaz diye? Bu tarifimizin yanında ihtiyacınız olan tek şey, bir kase yoğurt.

Ramazan ayında iftar sofraları ne kadar keyifliyse, hazırlaması da bir o kadar meşakkatli. Tüm gün acıkmış olmanın verdiği halsizlik, sabırsızlık yine de harika sofralar hazırlama arzusunu etkileyemiyor, değil mi?

Ama sofralarımızda pratik tariflerle harikalar yaratmanın güzel yollarını da bulmak lazım tabii ki. Hızlı, pratik ve bir o kadar da tadanları lezzetiyle şaşırtacak ana yemek hazırlamak istiyorsanız işte malzemeler

Paylaş :
BaharatlıFesleğenMakarnaSebzeTavuk

NASIL HAZIRLANIR ?

 
1. Makarnayı haşlamadan önce makarna harcını hazırlayın.
2. Haşladığınız makarnayı biraz ılımaya bırakın ve harcını ardından ekleyin.
3. Makarna ile harcı harmanlarken ocağın altını yakmayın. İyice malzemeleri iyice harmanlandıktan sonra ihtiyaç varsa kısa bir süre sürekli karıştırarak ısıtın.
4. Soğanları jülyen olarak ince ince doğrayın. Ardından zeytinyağında, sarımsaklar ile birlikte kavurmaya başlayın.
5. Soğanlar hafif kendini salmaya başlayınca bir tutam tuz ekleyin ve biraz karıştırın.
6. Ardından, isteğe bağlı olmak koşuluysa, soğanlarına üzerine bir tutam şeker ekleyin ve biraz karıştırın.
7. Soğanların tam karamelize olmasını isterseniz yarım limon suyu sıkabilirsiniz.
8. Jülyen doğradığınız havuçları da soğanlara ekleyin. Havuçların daha kısa sürede yumuşamasını sağlamak için tencerenin kapağını kapalı tutup, aralıklarla malzemeleri karıştırın.
9. Bu esnada patlıcanları ve kabakları küp küp doğrayın ve tuzlu sirkeli suda biraz bekletin.
10. Taze kırmızı ve yeşil biberleri de jülyen doğrayarak tencereye ekleyin.
11. Havuçlar ve biberler yumuşadıktan sonra önce kabakları ekleyin. Kabağın sertlik durumuna göre, kaynatılmış yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz.
12. Ardından patlıcanları ekleyin ve hafif hareketlerle tüm malzemeleri karıştırın.
13. Tüm baharatları malzemelerin üzerine ekleyin ve karıştırmadan önce yaklaşık bir dakika boyunca tencerenin kapağını kapalı tutun. Bu sayede tencerenin buharıyla baharatların tadı daha iyi harca sinecektir.
14. Kabak ve patlıcan iyice yumuşadıktan sonra karıştırma esnasında malzemeleri ezmemeye özen gösterin.
15. Hazırladığınız makarna harcını kapağı kapalı bir şekilde bekletin.
16. Bu esnada Nuh’un Ankara Kelebek Makarnası’nı paketinin üzerinde yer alan pişirme önerisine göre haşlayın.
17. Haşlanan makarnanızı ılımaya bırakın.
18. Ardından geniş ve karıştırma işlemini rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz derin bir servis kasesinde veya tencerede makarna ile harcını buluşturun.
19. İyice yıkanmış maydanozları ince ince kıyıp, servis öncesi süslemek için kullanabilirsiniz.
 
Afiyet Olsun!

MALZEMELER

 
  • Nuh’un Ankara Kelebek Makarna

  • 2 parça tavuk göğsü

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 küçük patlıcan

  • 1 orta kabak

  • 2 küçük havuç

  • Kırmızı ve yeşil taze biber

  • 2 orta kuru soğan

  • 2 diş sarımsak

  • Yarım demetten daha az maydanoz

  • Baharatlar: Pul biber, kırmızı tatlı biber, karabiber, tuz, kuru fesleğen, nane, şeker

 
Yorum yap!
Özet
recipe image
Tarif Adı
Tavuk Sebzeli Makarna
Yayınlanma Tarihi
2016-02-25
Hazırlanma Süresi
10M
Pişirme Süresi
50M
Toplam Süre
1H

Şunlar da hoşunuza gidebilir

masanın-üzerindeki-perdeli-makarna

Havuçlu Perdeli Makarna | Video

zeytinli_çörek

Zeytinli Çörek | Video

masanın-üzerindeki-incik-makarna

İncikli Makarna | Video

tabaktaki-şeftaliki-kek

Havuçlu Kuskus Salatası | Video

ULAŞIM
  +90 312 341 21 00
Menü
  • ANA SAYFA
  • TARİFLER
  • BLOG
  • ETKİNLİKLER
Bağlantılar
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
  • MARKALAR
  • KURUMSAL
İletişim
  • BİLGİ VE İLETİŞİM HATTI
  • SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
Takip Edin
© 2018 — Tüm hakları saklıdır. Tasarım: Siu