Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ayvalı Bulgur Pilavı
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Soğanlar ve dolmalık fıstık tereyağında sotelenir.
2. Soğanlar pembeleşince ayva ve bulgur ilave edilir, soteleme işlemine devam edilir.
3. Su ve baharatlar ilave edilir. Tuz ve karabiberle lezzetlendirilir. Kapaığı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
4. Suyunu çekince altı kapatılır. En az 15 dakika dinlendirilen pilav servis edilir.
Afiyet Olsun!
2. Soğanlar pembeleşince ayva ve bulgur ilave edilir, soteleme işlemine devam edilir.
3. Su ve baharatlar ilave edilir. Tuz ve karabiberle lezzetlendirilir. Kapaığı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
4. Suyunu çekince altı kapatılır. En az 15 dakika dinlendirilen pilav servis edilir.
MALZEMELER
- 1 su bardağı Nuh’un Ankara bulgur
1 adet ayva, soyulmuş, küçük küp doğranmış
- 1 adet kuru soğan, küçük küp doğranmış
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı bulgur
- 1/2 çay kaşığı safran
1/2çay kaşığı zerdeçal
Tuz
Karabiber
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Ayvalı Bulgur Pilavı
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre