Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Arpa Şehriyeli Özbek Pilavı
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Soğan sıvıyağ ile kavrulmaya başlanır. Sırasıyla et, havuç, bezelye ve nohut eklenir.
2. Hepsi güzelce kavrulunca pirinç ve arpa şehriye eklenir ve kavurmaya devam edilir.
3. Pirinçler iyice kavrulunca su verilir, tuz ve karabiberi ayarlanır, üstüne tereyağı koyulur ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
4. Suyunu çekince kapatılır, demlenince servis edilir.
Afiyet Olsun!
2. Hepsi güzelce kavrulunca pirinç ve arpa şehriye eklenir ve kavurmaya devam edilir.
3. Pirinçler iyice kavrulunca su verilir, tuz ve karabiberi ayarlanır, üstüne tereyağı koyulur ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
4. Suyunu çekince kapatılır, demlenince servis edilir.
MALZEMELER
- 2 bardak pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
2 çorba kaşığı Nuh’un Ankara arpa şehriye
1 adet soğan (soyulmuş, ince kıyılmış)
1 kase nohut (haşlanmış)
1 kase bezelye (haşlanmış)
2 adet havuç (soyulmuş, küçük küp doğranmış)
250 gr kuzu eti (küçük küp doğranmış, kaynar suda temizlenmiş, yıkanmış)
Tuz
Karabiber
2 bardak su veya et suyu
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Arpa Şehriyeli Özbek Pilavı
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre