Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ezo Gelin Çorbası
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Soğan ve sarımsağı beş dakika soteleyin. Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin.
2. Tuz, karabiber ve suyu ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.
3. Başka bir tencerede un ve zeytinyağını sotelemeye başlayın, kısık ateşte unu iyice kavurunca, domates salçasını ekleyip 1 dakika daha soteleyin.
4. Baharatları ve suyu ilave edin. Kıvam alana kadar pişirin.
5. En son iki karışımı birbirine ekleyin. Kıvam alana kadar pişrin ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun!
2. Tuz, karabiber ve suyu ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.
3. Başka bir tencerede un ve zeytinyağını sotelemeye başlayın, kısık ateşte unu iyice kavurunca, domates salçasını ekleyip 1 dakika daha soteleyin.
4. Baharatları ve suyu ilave edin. Kıvam alana kadar pişirin.
5. En son iki karışımı birbirine ekleyin. Kıvam alana kadar pişrin ve sıcak olarak servis edin.
MALZEMELER
- 100 gr kırmızı mercimek
50 gr Nuh’un Ankara köftelik bulgur
25 gr pirinç
250 gr soğan, ince doğranmış
2 sarımsak, ince doğranmış
50 gr tereyağı
1,5 L su
Tuz, karabiber
Meyane
25 gr un
25gr domates salçası
Yarım yemek kaşığı kuru nane
Yarım yemek kaşığı pul biber
Zeytinyağı, sotelemek için
250 ml su
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Ezo Gelin Çorbası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre