Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Fırında Kuzu İncik ve Bulgur Risotto
NASIL HAZIRLANIR ?
1. İncikler, kaynar suya atılır ve 2-3 dakika pisliğini, kokusunu, kanını akıtana kadar kaynatılır. Ocaktan alınır, soğuk suyla yıkanır.
2. Tekrardan temiz suya alınan inciklere sebzelerin, kabukları, kökleri, defneyaprağı, tane karabiberler lezzet vermesi için koyulur ve yaklaşık 1 saat pişirilir.
3. Diğer tarafta fırın tepsisine sırayla havuç, soğan kerevizler koyulur, üstüne haşlanan incikler ve en üste domatesler koyulur.
4. Diğer tarafta incikleri haşladığımız et suyu süzülür ve risotto için kullanmak üzere soğutulur.
5. Tuz ve karabiber serpilir. 30-40 dakika fırında pişmeye bırakılır.
Afiyet Olsun!
2. Tekrardan temiz suya alınan inciklere sebzelerin, kabukları, kökleri, defneyaprağı, tane karabiberler lezzet vermesi için koyulur ve yaklaşık 1 saat pişirilir.
3. Diğer tarafta fırın tepsisine sırayla havuç, soğan kerevizler koyulur, üstüne haşlanan incikler ve en üste domatesler koyulur.
4. Diğer tarafta incikleri haşladığımız et suyu süzülür ve risotto için kullanmak üzere soğutulur.
5. Tuz ve karabiber serpilir. 30-40 dakika fırında pişmeye bırakılır.
6. Risotto için: Sarımsak, soğan, bulgur ve zeytinyağı tencereye koyulur, iyice kavrulur.
7. Daha sonra et suyu verilir ve bulgur yumuşayınca tereyağı ve parmesan peyniri rendesi eklenir karıştırılır.
8. Sıcak bir şekilde kuzu inciklerin yanında servis edilir.
MALZEMELER
- 4 adet kuzu incik (kişi başı 1 adet)
4 adet domates (soyulmuş, küp doğranmış)
4 dal kereviz sapı (küp doğranmış)
2 adet soğan (soyulmuş, yarım piyaz doğranmış)
1 adet havuç (soyulmuş, halka doğranmış)
10-12 adet tane karabiber
1 adet defneyaprağı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
RISOTTO İÇİN:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 diş sarımsak
1 küçük soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı parmesan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Fırında Kuzu İncik ve Bulgur Risotto
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre