Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Antep Fıstıklı Vişneli Revani
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
2. Mikserde beyazı iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
3. Bir yandan karıştırırken bir yandan azar azar toz şeker ilave ediyoruz.
4. Yumurta sarısını ekliyoruz.
5. Un, irmik ve antep fıstığını güzelce harmanlayıp karışıma ekledikten sonra karıştırıyoruz.
6. Fırın tepsisini yağlayıp karışımı tepsiye yayıyoruz.
7. 160 derecede 40 dakika pişiriyoruz.
8. Ilık şerbeti ekliyoruz ve dinlendiriyoruz.
9. Nefis iftar tatlımız hazır.
Afiyet Olsun!
2. Mikserde beyazı iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
3. Bir yandan karıştırırken bir yandan azar azar toz şeker ilave ediyoruz.
4. Yumurta sarısını ekliyoruz.
5. Un, irmik ve antep fıstığını güzelce harmanlayıp karışıma ekledikten sonra karıştırıyoruz.
6. Fırın tepsisini yağlayıp karışımı tepsiye yayıyoruz.
7. 160 derecede 40 dakika pişiriyoruz.
8. Ilık şerbeti ekliyoruz ve dinlendiriyoruz.
9. Nefis iftar tatlımız hazır.
MALZEMELER
- 10 adet yumurta
200 gr toz şeker
200 gr Nuh’un Ankara irmik
200 gr un
100 gr toz antep fıstığı
Şerbeti için:
600 gr vişne suyu
600 gr şeker
Yarım limon
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Antep Fıstıklı Vişneli Revani
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre