Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Bamya Makarnalı Kabak Çorbası
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Soğanları kavurup üzerine kabak ekledikten sonra kavurmaya devam ediyoruz.
2. Unu ekleyip hafif kavrulunca tavuk suyunu ilave ediyoruz.
3. Topaklanmasın diye sürekli karıştırmayı ihmal etmiyoruz.
4. Makarnayı karışıma dahil ediyoruz ve makarnalar piştiğinde kremayı ekliyoruz.
5. Tuz ve karabiberle lezzet dokunuşumuzu yaptıktan sonra dereotuyla süsleyip sıcacık servis ediyoruz.
Afiyet Olsun!
2. Unu ekleyip hafif kavrulunca tavuk suyunu ilave ediyoruz.
3. Topaklanmasın diye sürekli karıştırmayı ihmal etmiyoruz.
4. Makarnayı karışıma dahil ediyoruz ve makarnalar piştiğinde kremayı ekliyoruz.
5. Tuz ve karabiberle lezzet dokunuşumuzu yaptıktan sonra dereotuyla süsleyip sıcacık servis ediyoruz.
MALZEMELER
- 4 adet taze kabak, çekirdekli kısımları alınmış, küçük doğranmış
1 adet soğan, ince kıyılmış
1 fincan krema
¼ bağ dereotu, ince kıyılmış
1,5 litre tavuk suyu ya da su
1 fincan Nuh’un Ankara bamya makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Bamya Makarnalı Kabak Çorbası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre