Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Haşhaşlı Şekerpare
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Un, pudra şekeri, irmik, tereyağı, kabartma tozu, sıvı yağ ve yumurtayı mikserde bir güzel yoğuruyoruz.
2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
3. Hazırladığımız bu topları haşhaşa batırıp tepsiye diziyoruz.
4. 180 derecede 20-25 dakika pişirdikten sonra üzerine kaynar şerbet döküyoruz.
5. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra nefis tatlımız hazır.
Afiyet Olsun!
2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
3. Hazırladığımız bu topları haşhaşa batırıp tepsiye diziyoruz.
4. 180 derecede 20-25 dakika pişirdikten sonra üzerine kaynar şerbet döküyoruz.
5. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra nefis tatlımız hazır.
MALZEMELER
- 500 gr un
150 gr Nuh’un Ankara irmik
150 gr pudra şekeri
250 gr tereyağı
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
100 gr beyaz haşhaş
Şerbeti için:
600 gr su
600 gr şeker
¼ limon
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Haşhaşlı Şekerpare
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre