En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 3. Bölüm
Mütevazı bir hayat yaşadı, sevdi, sevgililerin hislerine tercüman oldu. Neşet Ertaş, kuşkusuz Anadolu’nun ve insanımızın en güçlü sesiydi. Tüm bu yönleriyle de mutfağımızda ağırlamayı çok istediğimiz bir isimdi. Şefimiz Elif ve çırağı Burak, kimi zaman yürekleri eriten, kimi zaman neşemize ortak olan büyük sanatçı Neşet Ertaş için bu hafta, “Cevizli Lor Peynirli Tatlı Erişte” hazırladı. Bu hazırlık sürecine de her zamanki gibi keyifli bir sohbet eşlik etti. Neşet Ertaş’ın yaşamından ve bizlerin yaşamına katkılarından kesitlerle, evde lor peyniri yapmayı ve daha birçok pratik mutfak bilgisini öğreneceğiniz Hatıra Mutfağı’nın üçüncü bölümü karşınızda!
Malzemeler & Yemek Tarifi
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
Nuh’un Ankara Makarnası Erişte
Evde lor peyniri yapmak için:
1 litre süt
2 çorba kaşığı yoğurt
İlk önce cevizleri tereyağında soteledik. Diğer tarafta eriştelerimizi haşladık. Uygun kıvama geldiği zaman süzdük; peynir ve tereyağı ile karıştırdık. En son servis ederken, tabağa aldığımız eriştelerin üstüne ceviz ve toz şeker ekledik.
Bi' Hatıra
Hatıra Mutfağı’nın heyecanlı çırağı Burak, Şef Elif’le birlikte yaptıkları Cevizli Lor Peynirli Tatlı Erişte’yi, şiirsel bir yerden, Neşet Ertaş’a benzetiyor.
Püf Noktası
Evde lor peyniri yapmak için, önce sütü ocağa alıp, daha sonra iki çorba kaşığı yoğurdu süte ekliyoruz. Bu aşamada karıştırmıyoruz ki süt kesilebilsin. Kesilen sütü, bir süre bekletip, temiz bir mutfak bezinin üzerinde süzgeçe alıyoruz. Süzülme işlemi gerçekleştikten sonra, süzgecin üzerinde, bir litre sütten yaklaşık 200 – 250 gram ev yapımı lor peyniri hazır oluyor. Süzülen faydalı ve lezzetli peynir altı suyunu da çorbalarda kullanıyoruz.
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂