En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 19. Bölüm
Hatıra Mutfağı’nın yeni bölümünde konuğumuz, efsanevi tiyatrocu, Avrupa Yakası’nın Tahsin Baba’sı Gazanfer Özcan! Ekibimiz Özcan için bu bölümde “Kuru Fasülye ve Bulgur Pilavı” hazırladı.
Malzemeler & Yemek Tarifi
Kuru Fasülye için:
1 su bardağı fasülye
2 çorba kaşığı tereyağ
1 adet soğan
2 adet domates
7 adet sivri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
300 gr kuşbaşı kuzu eti
5 adet turşu 2 adet sivri biber
5 adet kiraz domates
1 litre su
Bulgur Pilavı için:
4 adet sivri biber
1 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tutam nane
1 tutam pul biber
2 su bardağı su
Nuh’un Ankara Pilavlık Bulgur
Soğan, biber ve domatesi yemeklik doğrayarak başlıyoruz. Etimizi ve soğanımızı kavuruyoruz. Biberimizi, salçamızı ve domatesimizi ilave ediyoruz. Suyumuzu ilave ettikten sonra kaynamaya bırakıyoruz. Kaynama başlayınca, fasülyemizi ekliyoruz. Yemeğimiz kıvam almaya başlayınca tereyağını ekliyoruz. Tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz. Pilavımız için domates, biber, soğan ve sarımsağımızı doğruyoruz. Soğan ve sarımsağı soteledikten sonra biber ve domatesi ekliyoruz. 1 ölçü bulgurumuzu sebzelerimize ilave ediyoruz. Biraz kavurduktan sonra iki ölçü su ekliyoruz. Baharatlarımızı da ilave ettikten sonra pişmeye bırakıyoruz. İki yemeğimiz de servise hazır!
Bi' Hatıra
Bir oyunda oynayacakları zaman, Adile Naşit ve Gazanfer Özcan, genellikle Naşit’in makyajını Özcan yaparmış. Yine bir temsilden önce Gönül Ülkü’ye saati soruyor; Ülkü’de 19:15 demek yerine, bir saat fazla söylüyor, 20:15 diyor. Adile Naşit’i bir telaş alıyor, benim hemen makyajı yapmam gerek diyor. Ve herkes organize oluyor, saatini bir saat ileri alıyor. Sonra tabii, oyuna 45 dakika kaldığını düşününce epey panik oluyor. Gazanfer Özcan’ın yanına gidiyor. Özcan da bilerek ağırdan alıyor, başka işlerle uğraşıyor… Tam makyajın yapıldığı sırada da birinci zil çalıyor tiyatroda. Naşit iyice panik oluyor. İkinci zil, üçüncü zil derken, Adile Naşit bir bakıyor, yüzünün yarısı makyajlı, yarısı yapılmamış daha. Özcan gülüyor tabii içten içe o sırada. Bütün oyuncular oyuna 1 saat kala, sırayla diziliyorlar. Tabii Adile Naşit de sıraya giriyor. Gazanfer Özcan’ da “Ne yapalım yetiştiremedik, profilden oynarsın.” diyor. Adile Naşit sahneye çıkıyor, seyircileri de göremiyor ışıklar yüzünden. Bir süre oynuyor, beş on dakika. Sonra reji ekibi, seyirci tarafından kahkahayı koyverince her şey ortaya çıkıyor…
Püf Noktası
Haşlamadan bir gece evvel baklagillerimizi suda bekleterek şişmelerini ve içerdikleri fazla gazdan arınmalarını sağlayabiliriz. Suda bekleyen baklagillerimizi süzüp yıkadıktan sonra, temiz bir suyla kaynatmaya dikkat etmeliyiz. Haşlama sırasında suyun yüzeyinde oluşan köpükleri alırsanız, baklagillerimiz daha lezzetli ve daha az gazlı olacaktır. İstediğiniz yumuşaklığa geldiğinde, dilediğiniz yemekte kullanmanız için hazır!
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂