Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Fırında Somon ve Karidesli Makarna | Video
Malzemeler
400 gr somon fileto
400 gr karides
200 gr kiraz domates
1 paket fesleğen
200 gr kuşkonmaz
2 dal taze kekik
100 gr parmesan
200 gr krema
1 adet acı meksika biberi
2 diş sarımsak
2 dilim limon
tuz
karabiber
zeytinyağı
Veronelli Tagliatelle
Tarif
Biber, kuşkonmaz ve sarımsaklarımızı soteliyoruz. Ardından temizlediğimiz karidesleri tavaya ekleyip sotelemeye bir süre daha devam ediyoruz. Haşladığımız makarnamızı ve kiraz domateslerimizi de tavaya aldıktan sonra kremayı ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberle tatlandırarak karıştırıyoruz. Somonumuzu limon, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekikle lezzetlendirdikten sonra fırında 200 derecede, 12 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından aldığımız balıklarımızı makarnamızla birlikte servis ediyoruz.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Fırında Somon ve Karidesli Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre