Kağıtta Bulgurlu Balık | Video
Malzemeler
1 adet çupra fileto
1 adet limon
yarım bağ maydanoz
yarım bağ nane
yarım adet acı biber
yarım top rezene
1 çorba kaşığı kapari
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 adet çubuk tarçın
2 su bardağı sebze suyu
Nuh’un Ankara Makarnası Pilavlık Bulgur
Domates Sos İçin Malzemeler: yarım kilo domates, 1 adet soğan, yarım adet havuç, 100 gram domates salçası
Baharat Kesesi İçin Malzemeler: 3 dal kereviz, 1 adet biberiye, 1 dal taze kekik, 1 adet defne yaprağı, 1 diş sarımsak, 8 adet tane karabiber, 1 adet ip, 1 adet bez
Tarif
Rezenelerimizi ve kırmızı biberlerimizi doğrayarak başlıyoruz. Bunları tavada sotelediğimiz dolmalık fıstıklarımıza ekliyoruz. Biraz kavurduktan sonra bir su bardağı bulgur ve iki su bardağı sebze suyu ekleyerek pişiriyoruz. Domates sosumuzun malzemelerini baharet kesemizle birlikte pişiriyoruz. Kesemizi çıkardıktan sonra sosumuzu blender’da çekiyoruz. Yeşilliklerimizi doğruyoruz, pilavımızı bu yeşillikler, tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz. Pilavı dört ayrı porsiyon olacak şekilde yağlı kağıtlara paylaştırıyoruz. Üzerlerine kaparileri, balıklarımızı, limon dilimlerini ve kabuk tarçınlarımızı koyuyoruz. Yağlı kağıtlarımızı güzelce kapattıktan sonra alüminyum folyoyla paket haline getiriyoruz. 180 derecelik fırında yaklaşık 12 dakika pişiriyoruz. Domates sosuyla servis ediyoruz.