Fırında Bulgurlu Biber Dolması | Video
Malzemeler
400 gram dana kıyma
2 adet domates
250 gram süzme yoğurt
1 adet soğan
2 diş sarımsak
9 adet dolmalık biber
yarım bağ maydanoz
250 ml su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tutam sumak
1 tutam pul biber
1 çorba kaşığı tereyağ
Nuh’un Ankara Köftelik Bulgur
11 adet kuru patlıcan, 13 adet kuru biber
Tarif
Dolma içi için soğan, sarımsak ve maydonozlarımızı çok ince olacak şekilde doğruyoruz. Bulgurla birlikte malzemelerimizi bir kaba alıyoruz. Kıymamızı ve suyumuzun yarısını ekliyoruz. Domateslerimizin kapaklarını aldıktan sonra çok ince kıyarak içimize ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberle lezzetlendirip güzelce karıştırdıktan sonra, içimiz hazır. Temizlediğimiz biberlerimizi bu içle doldurup domates kapaklarını kapatıyoruz. Kalan suyu ve biraz zeytinyağı ilave ettikten sonra 180 derecede yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Diğer tarafta havanda dövdüğümüz sarımsağımızı, süzme yoğurdumuzla karıştırıp lezzetlendiriyoruz. Tereyağımızı erittikten sonra pul biber ve sumağı yakıyoruz. Yemeğimiz servise hazır!