Fırında Levrek & Enginarlı Makarna | Video
Malzemeler
2 adet enginar
3 adet domates
1 adet limon
1 adet soğan
6 diş sarımsak
1 dal kekik
1 dal biberiye
1 dal adaçayı
400 gr levrek fileto
Nuh’un Ankara Makarnası Vitaminli
Tarif
Enginarlı makarna yapmak için domatesleri rendeleyerek başladık. Daha sonra sarımsak ve soğanlarımızı küçük yemeklik doğradık. Enginarları doğrayıp temizledikten sonra pişirme işlemine başladık. Pişirirken ilk önce soğan ve sarımsaklarımızı soteledik, enginarları ilave ettik, onları da bir iki üç dakika pişirdikten sonra, limon suyu, taze baharatlar ve domates rendesini ekledik. Bu karışım biraz piştikten sonra makarnamızı ve makarna için hazırladığımız sıcak suyu ilave ettik; tuzunu ve karabiberini ayarladığımız makarnayı pişmeye bıraktık. Diğer tarafta taze baharatlar, tuz karabiber ve zeytinyağıyla lezzetlendirdiğimiz levrekleri rulo şeklinde sardıktan sonra bir kürdanla sabitleyerek fırında 180 derecede yaklaşık 10-12 dakika pişmeye bıraktık. Afiyet olsun!