Kıymalı Fırın Makarna | Video
Malzemeler
250 gr kuzu kıyma
100 gr iç bezelye
1 adet havuç
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kekik
Tuz
Karabiber
Veronelli Rigatoni
Püf Noktası Köşesi: 500 ml süt 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 1 tutam muskat cevizi 500 ml sebze suyu
Tarif
Kıymalı Fırın Makarna için, ilk önce soğan, sarımsak ve havucu brunuaz doğradık. Zeytinyağında kıymayı pembeliği geçene kadar kavurduk. Doğradığımız sebzeleri ekledik, birkaç dakika daha kavurduk. Ayıkladığımız bezelyeleri ilave ettik. Birkaç dakika sonra salça ve sebze suyunu ekledik; tuz, karabiber ve kekikle lezzetlendirip pişmeye bıraktık. Diğer tarafta makarnayı hafif sert kalacak şekilde haşladık, süzdük ve soğuttuk. Sonra Püf Noktası Köşesi’nde, tereyağını unla kavurup, sütle beşamel sos hâline getirdik. Tuz, karabiber ve muskat cevizi ile lezzetlendirdik. Son olarak hazırladığımız kıyma karışımını fırın kabımıza aldık, üstünü beşamel sosla karıştırdığımız makarnayla kapattık. Ve fırında 180 derecede 10-15 dakika, üstü kızarana dek pişirdik. Afiyet olsun!