Çakra Tatlısı Tarifi | Video - Makarna
Makarna
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
Makarna
Makarna
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
 
Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ana SayfatariflerÇakra Tatlısı Tarifi | Video

Çakra Tatlısı Tarifi | Video

Açıklama :

Adını sizlerden gelen öneriler arasından seçtiğimiz Çakra Tatlısı isimli, yeni yıla özel tatlı tarifimizi paylaşıyoruz. Hem yeni yılda hem de farklı kutlamalarda hazırlayabileceğiniz yeni yıl pastamız Çakra Tatlısı’nı mutlaka deneyin, damağınızda kat kat lezzetlere yer verin!

Paylaş :
bi tarif 4 lezzetbir tarif dört lezzetçakra tatlısıfarklı tatlı tarifihatıra mutfağıkutlama tatlısılezzetli tatlı tarifiMakarnaNuh'un Ankarapratik tariflertarifTatlı Tarifivideolu yemek tarifleriyemek tarifleriyemek videolarıyeni yıl pastası

Malzemeler

Browni için:

  • 150 Gr. Bitter Çikolata
  • 200 Gr. Tereyağı
  • 10 Gr. Toz Kahve
  • 4 Yumurta
  • 200 Gr. Şeker
  • 170 Gr. Un
  • 35 Gr. Kakao
  • 5 Gr. Kabartma Tozu
  • Bir tutam tuz

İrmik Tatlısı İçin:

  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Litre Süt
  • 1 Tutam Vanilya Çekirdeği

Bal Kabağı Püresi İçin:

  • 1 Kg Soyulmuş Bal Kabağı
  • 100 Gr. Şeker
  • 1⁄4 Çay Kaşığı Muskat Cevizi Rendesi
  • 3 Adet Karanfil
  • 1 Çubuk Tarçın

Süslemek İçin;

  • 2 Çorba Kaşığı Toz Badem
  • 4 Adet Ceviz
  • 2 Adet Frenk Üzümü
  • 6 Adet Yaban Mersini
  • 1 Dal Nane

Tarif

  1. Tereyağı ve bitter çikolatayı bir tencerede kısık ateşte eriterek tarifimize başlıyoruz. Eridikten sonra bir kaba alarak toz kahveyi ekleyerek karıştırıyoruz.
  2. Bal kabağını eşit parçalar halinde doğruyor, şeker ile birlikte bir tencereye alıyoruz. Tarçın ve karanfili de üzerine ilave ediyoruz. Suyumuzu da tencereye ekledikten sonra kaynayana kadar pişiriyoruz.
  3. Temiz bir kapta yumurtaları kırıp şeker ilave ettikten sonra çırpıyoruz ve soğuyan çikolata karışımımız ile birleştiriyoruz.
  4. Bu karışıma un, kakao, kabartma tozu ve tuzu ekliyor ve yavaşça karıştırıyoruz.
  5. Karışımı, yağlı kağıtla kapladığımız kek kalıbına alıyor ve 160 derece ısıttığımız fırınımızda 25-30 dakika pişiriyoruz.
  6. Bu sırada, pişen kabaklarımızı bir kaba alarak muskat cevizini ilave ederek püre haline getiriyoruz.
  7. Kabak tatlımız soğurken, irmik tatlımıza başlayabiliriz. İrmik, şeker ve sütü sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra da vanilya çekirdeği ilave ederek karıştırıyoruz.
  8. Fırından çıkardığımız kekimizin üzerine pişen irmiğimizi koyarak soğutuyoruz. Soğuduktan sonra da bal kabağı püremizi üzerine yayarak pürüzsüz hale getiriyoruz.
  9. Son olarak, kalıptan tatlımızı çıkarıp sunum tabağına alıyor, toz badem, ceviz, frenk üzümü, yaban mersini ve nane ile süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz. Afiyetler!

Yorum yap!
Özet
recipe image
Tarif Adı
Çakra Tatlısı Tarifi
Yayınlanma Tarihi
2020-01-23
Hazırlanma Süresi
5M
Pişirme Süresi
2H30M
Toplam Süre
2H35M

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Tabağın içindeki Elmalı Fındıklı Kek

Elmalı Fındıklı Kek

Tabağın içindeki Sarımsaklı Kremalı Spaghetti

Sarımsak Kremalı Spaghetti

tabağın içindeki yüksük makarnalı levrekli buğulama

Bezelyeli Balık Buğulama

tabağın içindeki çikolata soslu çilekli irmik tatlısı

Çikolata Soslu Çilekli İrmik

ULAŞIM
  +90 312 341 21 00
Menü
  • ANA SAYFA
  • TARİFLER
  • BLOG
  • ETKİNLİKLER
Bağlantılar
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
  • MARKALAR
  • KURUMSAL
İletişim
  • BİLGİ VE İLETİŞİM HATTI
  • SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
Takip Edin
© 2018 — Tüm hakları saklıdır. Tasarım: Siu