Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Makarna Pastası Tarifi | Video
Malzemeler
- Nuh’un Ankara Makarnası Vitaminli Rigatoni
- 250 Gr. Kıyma
- 1 Adet Havuç
- 2 Adet Soğan
- 1 Litre Sıcak Su
- 1 Litre Süt
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 1 Çorba Kaşığı Salça
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- ½ Çay Kaşığı Muskat Cevizi Rendesi
- 50 Gr. Parmesan Peyniri
- 1 Kalıp Kaşar Peyniri
- 1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 4 Bağ Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Tarif
- Tarifimize, havucumuzu ve soğanlarımızı doğrayarak başlıyoruz.
- Yağ eklediğimiz tavamız ısındıktan sonra, soğan ve havucu kavuruyor, ardından kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam ediyor, baharatlarımızı, salçayı ve sıcak suyu da ekleyip pişmeye
- Beşamel sosumuzu yapmak için, tereyağını tencerede eritip, unu kavuruyor, pembeleşince de sütü ekliyor ve karıştırarak pişiriyoruz.
- Diğer tarafta ise makarnamızı haşlıyoruz.
- Kıvam alan beşamel sosumuza tuz, karabiber ve muskat cevizi rendesi ekleyerek lezzetlendiriyoruz.
- Bu sırada kaşar peynirini rendelemeye başlıyor, makarnamız piştikten ve suyunu çektikten sonra da beşamel sosla karıştırıyoruz.
- Kalıbımızı zeytinyağı ile kapladıktan sonra, makarnaları içine dik biçimde yerleştiriyoruz.
- Önce kıymalı karışımı, ardından rendelediğimiz kaşar peyniri kalıba dizdiğimiz makarnanın üzerine yayıyoruz ve üzerine kırmızı toz biberi serpiyoruz.
- Makarnamızı 15 dakika boyunca, 180 derecelik fırında pişiriyoruz ve 10 dakika da soğumasını bekliyoruz.
- Kalıptan düz bir tabağa aldığımız makarnamız, ince kıyılmış maydanoz ve parmesan peyniri ile servis edilmeye hazır. Afiyetler!
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Makarna Pastası Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre