Fırın Sebzeli Makarna Tarifi | Video
Malzemeler
• 1 Adet Havuç
• 100 gr Kırmızı Haşlanmış Pancar
• 200 gr Brokoli, Küçük Çiçeklerine Ayrılmış
• 200 gr Mantar
• 1 Tatlı Kaşığı Hardal
• 50 ml Elma Sirkesi
• 1 Diş Sarımsak
• Tuz
• Karabiber
Tarif
2. Brokolilerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alıyoruz.
3. 1 adet kabağımızı 4’e bölüyoruz. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp jülyen şekilde doğrayıp, fırın tepsimize alıyoruz.
4. 1 adet havucumuzu soyuyoruz, 4’e bölüp jülyen doğruyoruz ve fırın tepsimize alıyoruz.
5. Eşit derecede pişmeleri için sebzeleri aynı büyüklükte doğruyoruz.
6. Saplarını önceden kestiğimiz mantarı da fırın tepsimize alıyoruz.
7. Pancarımızı biz bugün haşlayarak kullanıyoruz. Eğer dişe dokunur olsun istiyorsanız pancarı çiğ olarak da kullanabilirsiniz.
8. Pancarımızı jülyen doğruyoruz ve tepsimize alıyoruz.
9. Sebzelerin üzerine 2 çorba kaşığı sıvı yağ gezdiriyoruz.
10. Yarım kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı kara biber serperek sebzelerimizi karıştırıyoruz.
11. 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
12. Sebzelerimizin pişmesine 5 dakika kala makarnamızı kaynayan suda haşlıyoruz.
13. Makarnamız haşlanırken 1 diş sarımsağı doğruyoruz.
14. Tavamızın altını yakıyoruz, 1 çorba kaşığı zeytin yağı koyuyoruz ve doğradığımız sarımsağı kavuruyoruz.
15. Makarnamızı süzüp tavaya alıyoruz, 1 çorba kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı hardal ilave edip karıştırıyoruz.
16. Hazırladığımız fırın sebzelerimizi de ilave edip karıştırıyoruz.
17. Makarnamız hazır. 1 çorba kaşığı süzme yoğurt ve taze kekikle servis ediyoruz. Afiyetler!