Izgara Tavuklu Makarna Tarifi | Video
Malzemeler
• 1 Adet Tavuk Göğsü
• 100 Gram Brokoli
• 100 Gram Pancar
• 1 Dal Taze Soğan
• 1 Diş Sarımsak
• Zerdeçal
• 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Tutam Kimyon
• 1 Tutam Kekik ya da Taze Kekik
• 1 Tutam Biberiye ya da Taze Biberiye
• Tuz
Tarif
2. Pancarlarımızı küçük küpler olacak şekilde doğruyoruz ve haşlamaya koyuyoruz.
3. Pancarlarımızın haşlama suyuna 1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
4. Brokolimizi çiçek çiçek ayırarak farklı bir tencerede kaynayan suya ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
5. 1 dal soğanımızı ve 1 diş sarımsağımızı ince ince doğruyoruz.
6. Makarnamızı haşlamaya koymadan önce döküm tavamızın altını açıyoruz ve ısınmaya bırakıyoruz.
7. Tavamıza zeytinyağı ilave ederek tavamızı yağlıyoruz.
8. Tavuk göğsümüzü ortadan ikiye bölerek inceltiyoruz.
9. Yarım paket makarnamızı haşlamaya bırakıyoruz.
10. Isınan tavamıza tavuklarımızı koyarak pişirmeye bırakıyoruz.
11. Tavuklarımız pişerken haşlanan sebzelerimizi süzüyoruz, brokolilerimizi soğuk sudan geçiriyoruz.
12. Tavuklarımızı çeviriyoruz ve diğer yüzünü de pişiriyoruz.
13. Bir tavaya zeytinyağı ilave ediyoruz, doğradığımız sarımsak ve soğanlarımızı ekleyerek, kısık ateşte soteliyoruz.
14. Üzerine taze zerdeçal, taze kekik ve taze biberiye ekliyoruz.
15. Tavuklarımızı da tavaya alarak sosumuzla birleştiriyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
16. Üzerine pancar ve brokolimizi de ekliyoruz.
17. Haşlanan makarnamızı da tavamıza ekleyerek karıştırıyoruz.
18. Bol sebzeli ve tavuklu makarnamız hazır. Afiyet olsun!