Ayvalı İrmik Tatlısı | Video
Malzemeler
• 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
• 1 Litre Süt
• 3 Adet Ayva
• 1 Adet Çubuk Tarçın
• 2 Adet Karanfil
• 1 Paket Vanilya
• 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tarif
2. Soyduğumuz ayvaları rendeliyoruz.
3. Bir tavada tereyağımızı eritiyoruz ve üzerine yarım su bardağı şekerimizi ekliyoruz.
4. Şekerimiz karamelize oluncaya kadar karıştırıyoruz.
5. Şekerin rengi hafif kahverengiye dönüp sıvılaşınca rendelediğimiz ayvaları ekliyoruz ve tarçın ve karanfili ayvalarımızın üzerine ekleyip pişirme işlemine devam ediyoruz.
6. Rengi dönen ayvalarımızın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
7. Diğer taraftan tenceremize 1 su bardağı şeker, vanilya, irmik ve sütümüzü ekliyoruz.
8. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
9. İrmiğimizin kıvamı akışkan olacak şekilde pişiriyoruz.
10. Eğer koyu bir kıvam elde ederseniz, süt ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
11. Ayvalarımızın içindeki baharatları alarak servis kaselerimize paylaştırıyoruz.
12. İsterseniz tek bir büyük borcamda da servis edebilirsiniz.
13. Servis kaselerimizin üzerine irmik tatlımızdan ekliyoruz.
14. Tatlılarımızı toz fıstık ve taze fesleğenle süslüyoruz.
15. Tatlımız hazır. Şimdiden afiyet olsun!