Şehriyeli Baklagil Çorbası Tarifi | Video
Malzemeler
• 1 Baş Kuru Soğan
• 1 Su Bardağı Nohut
• ¾ Su Bardağı Mercimek
• 1,5 Yemek Kaşığı Salça
• 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
• Tuz
Tarif
2. Soyduğumuz soğanları küpler halinde doğrayıp bir kaba alıyoruz.
3. Tenceremize zeytinyağı ekliyoruz, doğradığımız soğanları tenceremize ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
4. Soğanlarımız ısınınca tuz ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
5. Soğanlarımız kavrulurken üzerine salça ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
6. Soğanlarımızı salçayla birlikte yaklaşık 4-5 dakika kavuruyoruz.
7. Soğanlarımız kavruldu, üzerine yarım bardak Nuh’un Ankara Makarnası Arpa Şehriye ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
8. Tenceremize mercimeğimizi ve nohutumuzu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
9. Baklagilller kavrulurken kaynayan suyumuzu tenceremize ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
10. Tenceremizin kapağınız kapatıyoruz ve çorbamızı kaynamaya bırakıyoruz.
11. Çorbamız kaynamaya başladıktan sonra tenceremizin altını kapatıyoruz.
12. Çorbamızı önceden hazırladığımız sıvıyağ, nane, kırmızıbiber ile hazırladığımız sosu üzerine ekliyoruz.
13. Çorbamız hazır. Afiyet olsun!