İrmik Topları Tarifi | Video - Makarna Lezzetli Tarifler
Makarna
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
Makarna
Makarna
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
 
Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ana Sayfatariflerİrmik Topları Tarifi | Video

İrmik Topları Tarifi | Video

Açıklama :

Nuh’un Ankara Makarnası Mutfak Akademisi’nde bugün sizler için, çayın yanında lezzetle
tüketebileceğiniz bir tarif, irmik topları hazırlıyoruz.

Paylaş :
Ankara Makarnabağışıklığınıgüçlendirbi tarif 4 lezzetbir tarif dört lezzethatıra mutfağıirmikİrmik Tatlısıirmik toplarıirmikli tatlıkolay tatlıMakarnaNuh'un Ankarapratik tariflersağlıkSağlıklı Beslenmevideolu yemek tarifleriyaz tarifleriyemek tarifleriyemek videoları

Malzemeler

· 1 Bardak Nuh’un Ankara Makarnası İrmik

· 1 Bardak Şeker

· 1 Litre Süt

· 1 Paket Vanilya

· 1 Kare (65 gr) Bitter Çikolata

· 1 Fincan Fındık

· 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

· ½ Paket Nuh’un Ankara Makarnası Tel Şehriye

· 1 Fincan Vişne

Tarif

1. Tarifimize irmik tatlısını yaparak başlıyoruz.

2. Tenceremize 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker ekliyoruz.

3. Üzerine 1 su bardağı irmiğimizi ilave ediyoruz.

4. 1 litre sütümüzü tenceremize ekliyoruz ve irmik tatlımızı sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

5. İrmik tatlımız kıvam aldı. Altını kapatıyoruz.

6. 1 paket vanilyamızı tatlımıza ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.

7. Hazırladığımız irmik tatlısının yarısını bir kaseye alıyoruz. Diğer yarısının üzerine de 65 gram bitter çikolata ilave ediyoruz.

8. Çikolatamızı irmik tatlımızla karıştırıyoruz, sıcağıyla eritiyoruz. Çikolatalı irmik tatlımızı başka bir kaseye alıyoruz.

9. Tatlılarımızı 25-30 dakika buzdolabında soğutuyoruz.

10. Tavamızın altını açıyoruz ve 1 fincan fındığı tavaya ekliyoruz, sürekli karıştırarak fındıklarımızı kavuruyoruz.

11. Fındıklarımız kavruldu. Tavamızın altını kapatıyoruz ve fındıkları hemen başka bir kaba alıyoruz.

12. Fındıklarımızı sıcak tavanın içinde bırakırsak tavanın sıcaklığıyla pişmeye devam edip yanacaklardır.

13. Tavamıza 1 tatlı kaşığı tereyağı ekliyoruz. Yarım paket tel şehriyemizi tavamıza ekliyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz.

14. Tel şehriyelerimiz kavruldu, bir kaba alıyoruz. Şehriyelerimiz soğurken kavrulan fındıklarımızı blenderdan geçiriyoruz.

15. Toz haline gelen fındıklarımızı şehriyelerimizin üzerine ekliyoruz.

16. İrmik tatlılarımız buzdolabında yaklaşık 25-30 dakika soğudu.

17. Dondurma kaşığı yardımıyla irmik tatlımızı porsiyonlara ayırıyoruz.

18. Top halindeki irmik tatlımızı avucumuzda bastırıyoruz ve ortasına 1 adet vişne koyarak yuvarlıyoruz.

19. Yuvarladığımız irmik tatlımızı hazırladığımız fındıklı şehriyeli karışımımıza buluyoruz ve bir tabağa alıyoruz.

20. Bu işlemi çikolatalı ve irmikli tatlımız bitene kadar tekrarlıyoruz.

21. İrmik toplarımız servis etmek için hazır, şimdiden afiyet olsun.

Yorum yap!
Özet
recipe image
Tarif Adı
İrmik Topları Tarifi
Yayınlanma Tarihi
2020-06-29
Hazırlanma Süresi
5M
Pişirme Süresi
1H
Toplam Süre
1H5M

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Tabağın içindeki Elmalı Fındıklı Kek

Elmalı Fındıklı Kek

Tabağın içindeki Sarımsaklı Kremalı Spaghetti

Sarımsak Kremalı Spaghetti

tabağın içindeki yüksük makarnalı levrekli buğulama

Bezelyeli Balık Buğulama

tabağın içindeki çikolata soslu çilekli irmik tatlısı

Çikolata Soslu Çilekli İrmik

ULAŞIM
  +90 312 341 21 00
Menü
  • ANA SAYFA
  • TARİFLER
  • BLOG
  • ETKİNLİKLER
Bağlantılar
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
  • MARKALAR
  • KURUMSAL
İletişim
  • BİLGİ VE İLETİŞİM HATTI
  • SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
Takip Edin
© 2018 — Tüm hakları saklıdır. Tasarım: Siu