İki Renkli Yoğurt Tatlısı Tarifi | Video
Malzemeler
· 1 litre su
· 1kg şeker
· ½ limon
Tatlı İçin:
· 1 su bardağı şeker
· 1 su bardağı yoğurt
· 4 yumurta
· 3 çay bardağı un
· 1,5 çay bardağı Nuh’un Ankara Makarnası İrmik
· 6 çorba kaşığı sıvıyağ
· 2 paket kabartma tozu
· Limon kabuğu rendesi
· 3 çorba kaşığı kakao
· 3 çorba kaşığı süt
Süslemek için:
· 2 Ç.k Hindistan Cevizi
· 2 Ç.K Fıstık
Tarif
2. Tenceremize 1kg şeker, 1 l su ilave ediyoruz ve şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
3. Şerbetimizin içine 1 limonun kabuğunu rendeliyoruz.
4. Çeyrek limonun suyunu sıkıyoruz ve karıştırıyoruz.
5. Şerbetimiz kaynadıktan 1-2 dakika sonra altını kapatıyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz.
6. 4 adet yumurtamızı kırıyoruz.
7. 1 su bardağı şekerimizi kasemize ilave ediyoruz.
8. Köpük köpük olana kadar mikser ile çırpıyoruz.
9. Bir eleğin içerisine 1 su bardağı un, 2 paket kabartma tozu ekliyoruz.
10. Eleyerek karışımımızın içerisinde ilave ediyoruz ve mikser ile çırpıyoruz.
11. 1,5 çay bardağı irmiği karışıma ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
12. Pişirme kabımıza 2 ç.k. yağ ilave ediyoruz ve kabın her tarafını güzelce yağlıyoruz.
13. Kabımıza biraz un serpiyoruz.
14. Hamur karışımımızın yarısını borcama ekliyoruz.
15. Kalan yarısına 3 ç.k. kakaomuzu ve 3 ç.k. sütümüzü ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
16. Kakaolu karışımımız kıvam aldı. Karışımımızı borcama ekliyoruz.
17. Bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırıyoruz.
18. Yoğurt tatlımızı 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişmesi için koyuyoruz.
19. İki renkli yoğurt tatlımız 180 derecelik fırında 25 dakika pişti.
20. Yoğurt tatlımızı kare olacak şekilde dilimliyoruz.
21. Şerbetimizi tatlı üzerine döküyoruz.
22. Tatlımız şerbetini çekene kadar 10-15 dakika bekliyoruz.
23. Tatlımızı toz fıstık ve Hindistan cevizi ile süslüyoruz.
24. İki renkli yoğurt tatlımız servis için hazır. Şimdiden afiyet olsun!