Peynir Dolgulu Mantı Makarna Tarifi | Video - Makarna Lezzetli Tarifler
Makarna
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
Makarna
Makarna
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
 
Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ana SayfatariflerPeynir Dolgulu Mantı Makarna Tarifi | Video

Peynir Dolgulu Mantı Makarna Tarifi | Video

Açıklama :

Nuh’un Ankara Makarnası Mutfak Akademisi’nde klasik damak tadınızın modern bir yorumu olacak lezzeti bir tarif, peynir dolgulu mantı makarna hazırlıyoruz.

Paylaş :
Ankara MakarnaArap köftesibağışıklığınıgüçlendirbi tarif 4 lezzetbiberbiberli makarnabir tarif dört lezzethatıra mutfağıMakarnamantı makarnaNuh'un Ankarapeynir dolgulu makarnaPeynirli Makarnapeynirli mantıpratik tariflerSağlıklı Beslenmevideolu yemek tarifleriyaz tarifleriyemek tarifleriyemek videoları

Malzemeler

· 100 gr lor peyniri

· ½ bağ ıspanak

· 1 adet muskat cevizi

· Tuz

· Karabiber

· Nuh’un Ankara Mantı Makarna

 

Sosu için;

· 3 adet domates

· 1 paket fesleğen

· 1 diş sarımsak

· Zeytinyağı

Tarif

1. Tarifimize yarım paket mantı makarnayı haşlayarak başlıyoruz.

2. Kaynama suyuna 2 çay kaşığı tuz ilave etmeyi unutmuyoruz.

3. 2 adet domatesimizi soyuyoruz ve küpler halinde doğruyoruz.

4. Tenceremizin altını yakıyoruz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.

5. Domateslerimizi tenceremize ekliyoruz.

6. 4-5 dal taze fesleğenin yapraklarını üst üste koyup rulo yapıyoruz ve ince şeritler halinde kesiyoruz.

7. 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile tatlandırıyoruz.

8. Yaklaşık 15 dakika domates sosumuzu pişiriyoruz.

9. Kaynayan su dolu tencereye 5-6 dal ıspanağımızı ekliyoruz ve 30 saniye haşlıyoruz.

10. Haşlanan ıspanağımızı soğuk su dolu bir kaseye çıkarıyoruz.

11. Ispanaklarımızı blenderın içerisine alıyoruz, üzerine 1 çay fincanı lor peyniri, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.

12. Peynir dolgumuzu mikserde çekiyoruz ve krema torbamıza alıyoruz.

13. Makarnamız 8 dakika biraz diri olacak şekilde pişti.

14. Makarnalarımızı süzüyoruz ve soğumaları için soğuk sudan geçiriyoruz.

15. Fırın kabımızın tabanına domates sosumuzu döküyoruz.

16. Mantı makarnalarımızın içini peynir dolgusuyla dolduruyoruz ve domates sosumuzun üzerine diziyoruz.

17. Bu işlemi tüm fırın kabımız dolana kadar tekrarlıyoruz.

18. Peynir dolgulu mantı makarnamızı 180 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz.

19. Peynir dolgulu makarnamız pişti, taze fesleğen ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun!

Yorum yap!
Özet
recipe image
Tarif Adı
Peynir Dolgulu Mantı Makarna Tarifi
Yayınlanma Tarihi
2020-09-08
Hazırlanma Süresi
5M
Pişirme Süresi
30M
Toplam Süre
35M

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Tabağın içindeki Elmalı Fındıklı Kek

Elmalı Fındıklı Kek

Tabağın içindeki Sarımsaklı Kremalı Spaghetti

Sarımsak Kremalı Spaghetti

tabağın içindeki yüksük makarnalı levrekli buğulama

Bezelyeli Balık Buğulama

tabağın içindeki çikolata soslu çilekli irmik tatlısı

Çikolata Soslu Çilekli İrmik

ULAŞIM
  +90 312 341 21 00
Menü
  • ANA SAYFA
  • TARİFLER
  • BLOG
  • ETKİNLİKLER
Bağlantılar
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
  • MARKALAR
  • KURUMSAL
İletişim
  • BİLGİ VE İLETİŞİM HATTI
  • SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
Takip Edin
© 2018 — Tüm hakları saklıdır. Tasarım: Siu