İrmikli Tulumba Tarifi | Video
Malzemeler
· 125 ml (1/4 bardak) süt
· 85 gr (1/4 bardak) un
· 1 çorba kaşığı buğday nişastası
· 1 adet yumurta
· 1 kahve fincanı irmik
· Sıvıyağ
· Toz fıstık
Şerbeti için;
· 500 ml su
· 1 kg şeker
· 1 dilim limon
Tarif
2. Şerbetimiz için 500 ml suyumuzu tencereye ekliyoruz, üzerine 1 kg şeker ilave ediyoruz ve tenceremizin altını yakıyoruz.
3. 1 adet limonumuzdan 1 halka dilim çıkarıp şerbetimize ekliyoruz.
4. 1 tatlı kaşığı tereyağını ayrı bir tencereye ekliyoruz.
5. Çeyrek bardak, yaklaşık 125 ml suyumuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
6. 85 gr, yaklaşık çeyrek su bardağı un ekliyoruz.
7. 1 çorba kaşığı, 3 gram buğday nişastası ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
8. Yaklaşık 1 dakika kavrulduktan sonra hamurumuzu miksere alıyoruz ve üzerine 1 adet yumurta kırıyoruz.
9. El mikseri ile hamurumuzu kıvam alana kadar çırpıyoruz.
10. Hamurumuz kıvam aldı.
11. Krema torbamızın ucuna yıldız duy geçiriyoruz ve bir bardağa alıyoruz.
12. Hamurumuzu krema torbamızın içerisine ekliyoruz ve ucunu kesiyoruz.
13. Yağlı 1 kağıdın üzerine yaklaşık 1 kahve fincanı irmik ekliyoruz.
14. Kızartma tenceremize tulumbaların içerisinde rahatça kızarabileceği kadar yağ ekliyoruz.
15. Tulumba hamurumuzu irmiğin üzerine sıkma torbası yardımıyla porsiyonlayarak üzerlerine irmiğimizden serpiyoruz.
16. Soğuk sıvı yağımızın içerisine irmikli tulumbalarımızı alıyoruz ve altını yakıyoruz.
17. Tulumbalarımız kızarırken kalan hamurlarımızı irmiğin üzerinde porsiyonluyoruz ve yağımızın içerisine ekliyoruz.
18. İrmikli tulumba hamurumuz bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
19. İrmikli tulumbalarımız kızardı, peçete serilmiş bir tabağın içerisine çıkartıyoruz.
20. İrmikli tulumbalarımızı soğuyan şerbetin içerisine ekliyoruz ve yavaşça karıştırıyoruz.
21. Şerbetlediğimiz irmikli tulumbalarımızı bir tabağa çıkartıyoruz.
22. İrmikli tulumbalarımızın hepsi tamamlanana kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
23. İrmikli tulumbalarımız hazır.
24. Çıtır çıtır irmikli tulumbalarımızı toz fıstık ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun!