Şinitzel Makarna Tarifi | Video
Malzemeler
• 1 çorba kaşığı tereyağ
• Tagliatelle makarna
• 1 diş sarımsak
• ½ paket krema
• 50 gr kaşar peyniri
• ½ çay kaşığı kimyon
• ½ çay kaşığı toz kırmızı biber
• ½ çay kaşığı kekik
• Tuz
• Karabiber
• ¼ bağ maydanoz
• 1 paket dana salam
• 5 çorba kaşığı zeytinyağı
• 3 adet tavuk göğsü
• 2 adet yumurta
• 3 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı galeta unu
Tarif
2. Yarım çorba kaşığı tereyağını tavaya ekliyoruz ve tavamızın altını yakıyoruz.
3. Doğradığımız soğanları tavaya ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
4. 1 adet sarımsağımızı incecik kıyıyoruz, sarımsağımızı tavaya ekliyoruz ve güzelce kartıştırıyoruz.
5. Tagliatelle makarnalarımızdan 4 adet haşlama suyuna ekliyoruz.
6. Haşlama suyunu tuz ile tatlandırıyoruz.
7. Soğanlarımız ve sarımsaklarımız 3 dakika kavruldu.
8. Yarım paket krema ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
9. 50 gram kaşar peynirimizi rendeliyoruz ve tavamıza ilave ediyoruz.
10. Yarım çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı toz kırmızı biber, yarım çay kaşığı kekik ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
11. Yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
12. Servis ederken kullanacağımız 1 tutam maydanozu incecik kıyıyoruz. Kıydığımız maydanozları bir kaba alıyoruz.
13. 60 gram, yaklaşık 8 dilim salamı küpler halinde doğruyoruz ve bir kaba alıyoruz.
14. Tavamıza makarna haşlama suyundan 3 kaşık ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
15. Makarnalarımız yaklaşık 10 dakika haşlandı, süzüyoruz.
16. Makarnalarımızın üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz ve yapışmasını engelliyoruz.
17. Şinitzellerimizi hazırlamak için sarı tahtamızı alıyoruz.
18. 3 adet tavuk göğsümüzü kelebek şeklinde açıyoruz.
19. Tavuklarımızı streç filmin üzerine alıyoruz ve iki yüzeyine tuz ve karabiber ilave ediyoruz.
20. Tavuk göğüslerinin üzerine streç film seriyoruz ve bir et döveceği yardımı ile inceltiyoruz.
21. Şimdi paneleme aşamasına geçiyoruz.
22. 2 adet yumurtayı bir kaba kırıyoruz ve çırpıyoruz.
23. Galeta ununu ayrı bir kaba alıyoruz.
24. 3 yemek kaşığı unu da ayrı bir kaba alıyoruz.
25. Tavuk göğüslerimizin iki yüzeyini önce una sonra yumurtaya en son da galeta ununa buluyoruz ve bir tabağa alıyoruz. Tüm tavuk göğüslerimiz için bu paneleme işlemini tekrarlıyoruz.
26. Tavamızın altını yakıyoruz, içine 4 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
27. Yağımız ısındı, tavuklarımızı tavaya diziyoruz.
28. Tavuklarımızın bir yüzü kızardı, tavuklarımızı çeviriyoruz.
29. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya ekliyoruz ve napeleme yapıyoruz.
30. Tavuklarımız kızardı, tavuklarımızı bir peçete üzerine çıkartıyoruz.
31. Sosumuzu ısıtıyoruz.
32. Makarnalarımızı sosumuzun içerisine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
33. Tavamızı ocağa alıyoruz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
34. Servis ederken kullanacağımız salamları tavamıza ekliyoruz ve yaklaşık 2-3 dakika kavuruyoruz.
35. Salamlarımız kızardı, bir kaba alıyoruz.
36. Şinitzel makarnamız servis etmek için hazır.
37. Şinitzellerimizi derin bir kaba, çanak şeklinde durabilecek şekilde yan yana diziyoruz.
38. Şinitzellerimizin içini makarna ile dolduruyoruz.
39. Şinitzel makarnamızı kızarmış salam ve maydanoz ile süslüyoruz.
40. Şinitzel makarnamız hazır. Şimdiden afiyet olsun!