Beyran Çorbası Tarifi | Video

Malzemeler
• 1 adet soğan
• 4 diş sarımsak
• 1 dal defne yaprağı
• 1 tutam taze karabiber
• 500 gr. kuzu incik
• 1 su bardağı kuskus
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çorba kaşığı pul biber
Tarif
2. 1 adet soğanımızı dörde bölüyoruz ve tenceremize ekliyoruz.
3. 3 diş sarımsağımızı ekliyoruz.
4. Tenceremize 1 dal defne yaprağı ve 1 tutam tane karabiber ekliyoruz.
5. Kuzu inciğimizi tencereye ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
6. İnciğimiz yaklaşık 1,5 saat pişti.
7. Ayrı bir tencerede kaynayan suyumuzun içerisine 1 su bardağı kuskusumuzu ekliyoruz.
8. Kuskuslarımız haşlanırken, inciklerimizi tencereden çıkarıyoruz ve kemiğinden ayırıyoruz.
9. İki çatal yardımıyla inciğimizi parçalıyoruz.
10. Kuskusumuz yaklaşık 8 dakika haşlandı, suyunu süzüyoruz.
11. Bakır tavamıza 1 çorba kaşığı tereyağımızı ilave ediyoruz.
12. 1 diş sarımsağımızı incecik kıyıyoruz.
13. Tereyağımız eridi, 1 çorba kaşığı pul biberimizi ekliyoruz.
14. Kuskuslarımızı ve inciklerimizi sırasıyla tavamıza ekliyoruz.
15. İnciğin haşlama suyundan 3 kepçe ekliyoruz.
16. Sarımsağımızı ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
17. Çorbamız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun!
