Tulum Peynirli Makarna Tarifi | Video - Makarna Lezzetli Tarifler
Makarna
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
Makarna
Makarna
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
 
Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ana SayfatariflerTulum Peynirli Makarna Tarifi | Video

Tulum Peynirli Makarna Tarifi | Video

Açıklama :

Yedide Yedi ile Ege mutfağında bugün çok sağlıklı bir tarif, İzmir tulumu ile tulum peynirli makarna salatası hazırlıyoruz.

Paylaş :
Ankara Makarnabağışıklığınıgüçlendirbi tarif 4 lezzetbir tarif dört lezzetegeEge lezzetleriege mutfağıegeden lezzetlerizmir tulumuMakarnamakarna salatasıNuh'un Ankaratulum peyniritulum peynirli makarnavideolu yemek tarifleriyemek tarifleriyemek videolarıyöresel tarifleryöresel yemeklerzeytinyağızeytinyağlı tarifler

Malzemeler

• 3 adet patlıcan

• 2 adet yeşil biber

• 1 adet acı biber

• 1 adet sarımsak

• 2 adet domates

• ½ bağ maydanoz

• 1 adet limon

• 1-2 dal taze kekik

• ½ paket Nuh’un Ankara Makarnası Fiyonk

• Zeytinyağı

• Tuz

• Karabiber

• 100 gr. İzmir tulum peyniri

Tarif

1. Tarifimize 3 adet patlıcanı közleyerek başlıyoruz.

2. Patlıcanlarımızı borcama alıyoruz ve bir bıçak yardımı ile üzerine delikler atıyoruz.

3. Patlıcanlarımızı közlemek için önceden ısıttığımız 200 derece fırınımıza sürüyoruz.

4. 2 adet yeşil biberimizi dörde bölerek çekirdeklerini temizliyoruz.

5. Biberlerimizi ince ince doğruyoruz.

6. 1 adet acı biberimizi de dörde bölerek incecik kıyıyoruz.

7. ½ soğanı incecik kıyıyoruz.

8. 1 adet sarımsağımızı da incecik kıyıyoruz.

9. 2 adet domatesimizin kabuklarını soyuyoruz.

10. Dört parçaya bölüyoruz ve sulanmaması için içlerini ayırıyoruz.

11. Domateslerimizi küçük küpler şeklinde doğruyoruz.

12. Doğradığımız domatesleri bir kaseye alıyoruz.

13. ½ bağ maydanozumuzu incecik kıyıyoruz.

14. Doğradığımız maydanozları da bir kaseye alıyoruz.

15. Salatamızın sosunu hazırlamaya başlıyoruz.

16. 1 adet limonumuzun suyunu sıkıyoruz.

17. Derin bir kaseye limon suyumuzu ekliyoruz.

18. Yaklaşık 2 çorba kaşığı zeytinyağı ½ çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber, 1-2 dal taze kekik ekliyoruz ve güzelce çırpıyoruz.

19. Sosumuz hazır.

20. ½ paket fiyonk makarnamızı haşlıyoruz.

21. Makarnalarımız haşlanırken yaklaşık 25 dakika kadar közlediğimiz patlıcanlarımızı fırından çıkartıyoruz.

22. Közlenen patlıcanlarımızı bir bıçak yardımıyla ikiye bölüp bir kaşık yardımıyla içlerini çıkarıyoruz.

23. Patlıcanlarımızı incecik kıyıyoruz.

24. Daha önce doğradığımız sarımsaklarımızın üzerine patlıcanlarımızı ekliyoruz.

25. Kararmasını önlemek için limon sosumuzdan bir yemek kaşığı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.

26. Makarnalarımız yaklaşık 8 dakika haşlandı.

27. Makarnalarımızı süzüyoruz, bir tabağa alıyoruz.

28. Üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı zeytinyağı, ½ çay kaşığı tuz ve ¼ çay kaşığı karabiber ekliyoruz.

29. Üzerine kat kat patlıcanlarımızı, soğanımızı, yeşil biberlerimizi, acı biberlerimizi, domateslerimizi, maydanozumuzu ekliyoruz.

30. Salata sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.

31. 100 gram İzmir tulumumuzu da üzerine rendeleyerek sunumumuzu tamamlıyoruz. Şimdiden afiyet olsun!

Yorum yap!
Özet
recipe image
Tarif Adı
Tulum Peynirli Makarna Tarifi
Yayınlanma Tarihi
2020-10-23
Hazırlanma Süresi
5M
Pişirme Süresi
35M
Toplam Süre
40M

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Tabağın içindeki Elmalı Fındıklı Kek

Elmalı Fındıklı Kek

Tabağın içindeki Sarımsaklı Kremalı Spaghetti

Sarımsak Kremalı Spaghetti

tabağın içindeki yüksük makarnalı levrekli buğulama

Bezelyeli Balık Buğulama

tabağın içindeki çikolata soslu çilekli irmik tatlısı

Çikolata Soslu Çilekli İrmik

ULAŞIM
  +90 312 341 21 00
Menü
  • ANA SAYFA
  • TARİFLER
  • BLOG
  • ETKİNLİKLER
Bağlantılar
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
  • MARKALAR
  • KURUMSAL
İletişim
  • BİLGİ VE İLETİŞİM HATTI
  • SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
Takip Edin
© 2018 — Tüm hakları saklıdır. Tasarım: Siu