Tulum Peynirli Makarna Tarifi | Video

Malzemeler
• 2 adet yeşil biber
• 1 adet acı biber
• 1 adet sarımsak
• 2 adet domates
• ½ bağ maydanoz
• 1 adet limon
• 1-2 dal taze kekik
• ½ paket Nuh’un Ankara Makarnası Fiyonk
• Zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber
• 100 gr. İzmir tulum peyniri
Tarif
2. Patlıcanlarımızı borcama alıyoruz ve bir bıçak yardımı ile üzerine delikler atıyoruz.
3. Patlıcanlarımızı közlemek için önceden ısıttığımız 200 derece fırınımıza sürüyoruz.
4. 2 adet yeşil biberimizi dörde bölerek çekirdeklerini temizliyoruz.
5. Biberlerimizi ince ince doğruyoruz.
6. 1 adet acı biberimizi de dörde bölerek incecik kıyıyoruz.
7. ½ soğanı incecik kıyıyoruz.
8. 1 adet sarımsağımızı da incecik kıyıyoruz.
9. 2 adet domatesimizin kabuklarını soyuyoruz.
10. Dört parçaya bölüyoruz ve sulanmaması için içlerini ayırıyoruz.
11. Domateslerimizi küçük küpler şeklinde doğruyoruz.
12. Doğradığımız domatesleri bir kaseye alıyoruz.
13. ½ bağ maydanozumuzu incecik kıyıyoruz.
14. Doğradığımız maydanozları da bir kaseye alıyoruz.
15. Salatamızın sosunu hazırlamaya başlıyoruz.
16. 1 adet limonumuzun suyunu sıkıyoruz.
17. Derin bir kaseye limon suyumuzu ekliyoruz.
18. Yaklaşık 2 çorba kaşığı zeytinyağı ½ çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber, 1-2 dal taze kekik ekliyoruz ve güzelce çırpıyoruz.
19. Sosumuz hazır.
20. ½ paket fiyonk makarnamızı haşlıyoruz.
21. Makarnalarımız haşlanırken yaklaşık 25 dakika kadar közlediğimiz patlıcanlarımızı fırından çıkartıyoruz.
22. Közlenen patlıcanlarımızı bir bıçak yardımıyla ikiye bölüp bir kaşık yardımıyla içlerini çıkarıyoruz.
23. Patlıcanlarımızı incecik kıyıyoruz.
24. Daha önce doğradığımız sarımsaklarımızın üzerine patlıcanlarımızı ekliyoruz.
25. Kararmasını önlemek için limon sosumuzdan bir yemek kaşığı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
26. Makarnalarımız yaklaşık 8 dakika haşlandı.
27. Makarnalarımızı süzüyoruz, bir tabağa alıyoruz.
28. Üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı zeytinyağı, ½ çay kaşığı tuz ve ¼ çay kaşığı karabiber ekliyoruz.
29. Üzerine kat kat patlıcanlarımızı, soğanımızı, yeşil biberlerimizi, acı biberlerimizi, domateslerimizi, maydanozumuzu ekliyoruz.
30. Salata sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
31. 100 gram İzmir tulumumuzu da üzerine rendeleyerek sunumumuzu tamamlıyoruz. Şimdiden afiyet olsun!
