Turşu Kavurmalı Makarna Tarifi | Video
Malzemeler
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 7 diş sarımsak
• 350 gram fasulye turşusu
• ½ paket Nuh’un Ankara Makarnası Penne
• ½ bağ maydanoz
Tarif
2. Tavamızın altını açıyoruz.
3. Tavamız ısındı, tavamıza yaklaşık 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
4. Soğanlarımızı tavaya ekliyoruz, 1 tutam tuz ilave ediyoruz ve soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz.
5. Soğanlarımız kavrulmaya devam ederken 7 diş sarımsağımızı ince ince kıyıyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
6. Fasulye turşularımızı makarnamızın büyüklüğünde doğruyoruz.
7. Soğanlarımızın rengi dönmeye başladı, soğanlarımızın üzerine sarımsaklarımızı ve fasulye turşumuzu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
8. Fasulyelerimiz kavrulurken ½ paket penne makarnamızı haşlıyoruz.
9. Lezzetlerin iyice özdeşleşmesi için makarnamızın suyundan fasulyelerimizin üzerine 2 kepçe ilave ediyoruz.
10. Servis ederken kullanacağımız maydanozlarımızı incecik kıyıyoruz.
11. Makarnamız pişti, makarnalarımızı süzüyoruz.
12. Turşu kavurmalı makarnamız servis etmek için hazır. Makarnamızı maydanozlar ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun!