Erzincan Çorbası Tarifi | Video
Malzemeler
• 3 adet fasulye
• ½ çay bardağı Nuh’un Ankara Makarnası Dirsek
• 50 gram kıyma
• 1 çay kaşığı reyhan
• Tuz
• Karabiber
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 yemek kaşığı un
• 1 adet yumurta sarısı
• ½ adet soğan
• 1 diş sarımsak
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 1 tutam maydanoz
Tarif
2. 3 adet fasulyemizi incecik kıyıyoruz.
3. Doğradığımız fasulyeleri tenceremize ekliyoruz.
4. ½ çay bardağı dirsek makarnamızı tenceremize ekliyoruz.
5. Makarnamız pişerken köftelerimizi hazırlamaya başlıyoruz.
6. Kasemize 50 gram kıyma, 1 çay kaşığı reyhan, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz.
7. Köfte harcımızı yoğuruyoruz.
8. Köftelerimizi geniş bir kapta, nohut büyüklüğünde porsiyonluyoruz.
9. Köftelerimiz hazır.
10. Çorbamızın meyanesini hazırlıyoruz.
11. Bir kaseye 2 yemek kaşığı yoğurt ekliyoruz.
12. Üzerine 1 yemek kaşığı un ve 1 yumurta sarısını da ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
13. Meyanemize 2 çorba kaşığı çorbamızın suyundan ekliyoruz ve ısılarını eşitliyoruz.
14. Bu işlem çorbamızın kesilmesini engelleyecektir.
15. Meyanemizi sürekli karıştırarak çorbamız ekliyoruz.
16. Köftelerimizi çorbamıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
17. Çorbamız pişerken sosumuzu hazırlıyoruz.
18. ½ soğanımızı incecik kıyıyoruz.
19. 1 adet sarımsağımızı incecik kıyıyoruz.
20. Sarımsağımızın üzerine 1 tutam tuz ekliyoruz ve bir bıçak yardımıyla eziyoruz.
21. 1 çorba kaşığı tereyağımızı tavamıza ekliyoruz.
22. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
23. Kıydığımız soğanları da ilave ediyoruz.
24. Ara ara çorbamızı karıştırıyoruz.
25. Soğanlarımız pembeleşti, üzerine sarımsaklarımızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
26. 1 tatlı kaşığı domates salçası ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
27. 1 tatlı kaşığı kuru nane ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
28. Sosumuz hazır, çorbamızın içine ekliyoruz.
29. Çorbamız pişti.
30. Sunumda kullanmak üzere 1 tutam maydanozu incecik kıyıyoruz.
31. Erzincan çorbamız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun!