Osmaniye Kadirli Turplu Kısır | Video

Malzemeler
• 2 Su Bardağı Sıcak Su
• 1 Adet Soğan
• 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
• 1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• ½ Demet Taze Soğan
• ½ Bağ Maydanoz
• ¼ Bağ Taze Nane
• 1 Adet Domates
• 2 Adet Turp
• 1 Adet Limon
• 2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• ½ Çay Kaşığı Karabiber
• 1 Kase Vişne
Tarif
2. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
3. Sıcaklığını koruyup rahat şişmesi için kasemizi streç filmle kapatıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
4. 1 adet soğanımızı brunuaz doğruyoruz.
5. Soğanımızı tavaya ekliyoruz.
6. 3 çorba kaşığı zeytinyağımızı tavaya ekliyoruz ve tavamızın altını açıyoruz.
7. Soğanlarımız kavruldu.
8. Tavamıza 1,5 yemek kaşığı domates salçası ekliyoruz ve kavuruyoruz.
9. ½ demet taze soğanımızı doğruyoruz.
10. Doğradığımız taze soğanları bir kaseye alıyoruz.
11. ½ bağ maydanozumuzu incecik kıyıyoruz.
12. Kıydığımız maydanozları kaseye ekliyoruz.
13. ¼ bağ taze nanemizi ince ince doğruyoruz.
14. Doğradığımız naneleri kasemize ekliyoruz.
15. 1 adet domatesimizin kabuklarını soyuyoruz.
16. Kısırımızın sulanmaması için domatesimizin çekirdeklerini ayırıyoruz.
17. Domateslerimizi brunuaz doğruyoruz.
18. Domateslerimizi kasemize alıyoruz.
19. 1 adet turpumuzu küp küp doğruyoruz.
20. Turplarımızı da kasemize alıyoruz.
21. Dinlenen bulgurumuzun üzerine önceden kavurduğumuz soğan ve salçamızı alıyoruz ve karıştırıyoruz.
22. Doğradığımız yeşillikleri de bulgur kasesine alıyoruz ve karıştırıyoruz.
23. 1 adet limonu sıkıyoruz.
24. 1 adet limonun suyunu kaseye ekliyoruz.
25. 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
26. 1 adet turpu halka şeklinde doğruyoruz.
27. 1 kase vişneyi kısırımızın içine ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
28. Osmaniye Kadirli turplu kısırımız hazır.
29. Servis tabağımıza halka halka doğradığımız turpumuzu diziyoruz.
30. Kısırımızı tabağımıza alıyoruz.
31. Son olarak vişnelerimizi kısırımızın üzerine ekliyoruz.
32. Osmaniye Kadirli turplu kısırımız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun!
