Çukurören Biberli Yoğurtlu Bakla Çorbası | Video
Malzemeler
Malzemeler:
•250 gram kuzu kuşbaşı
•500 gram taze bakla
•5 diş sarımsak
•1 kase haşlanmış nohut
•2 su bardağı süzme yoğurt
•1 adet yumurta
•Zeytinyağı
•1 kahve fincanı Nuh’un Ankara Makarnası Pilavlık Bulgur
Üzerine:
•2 Çorba Kaşığı Tereyağı
•1 Tutam Haspir Otu
•1 Çorba Kaşığı Bilecik Çukurören Pul Biberi
•1 Adet Bilecik Çukurören Kuru Biberi
•Tuz
•Karabiber
Tarif
1. Tarifimize ½ kilo baklamızı ayıklayarak başlıyoruz.
2. Baklalarımızı eşit büyüklüklerde olacak şekilde ikiye veya üçe bölerek küçültüyoruz.
3. Doğradığımız baklaları bir kaba alıyoruz. Baklalarımızı kaynayan suya atıyoruz.
4. Baklalarımızı yakışık 15 dakika kadar haşlıyoruz.
5. Tenceremizin altını yakıyoruz. 1 çorba kaşığı zeytinyağımızı tenceremize ekliyoruz.
6. 250 gram kuzu kuşbaşı etimizi tenceremize ekliyoruz. Güzelce kavuruyoruz.
7. Baklalar haşlanırken üstünde biriken köpüğü almaya özen gösteriyoruz.
8. Etlerimizi kavuruyoruz. Etlerimizin üzerine yaklaşık 1 buçuk litre kadar suyumuzu ekliyoruz.
9. Bir kase haşlanmış nohutumuzu da tenceremize ilave ediyoruz. 1 kahve fincanı pilavlık bulguru tenceremizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Pişmeye bırakıyoruz.
10. Meyanemizi hazırlamak için bir kaseye 1 adet yumurta, 2 su bardağı süzme yoğurt ekliyoruz. Lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve güzelce çırpıyoruz.
11. Baklalarımız ve etlerimiz pişerken, üzerinde biriken köpekleri almaya özen gösteriyoruz.
12. Baklalarımız yaklaşık 10 dakika haşlandı. Bir süzgeç yardımıyla süzüyoruz. Baklalarımızı da etlerimizin üzerine ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
13. Tenceremize 2 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
14. Yoğurt kasemize tencereden 3-4 kepçe kadar kaynar suyumuzdan alarak temperliyoruz.
15. Böylece terbiyemizle çorbamızın ısısını eşitlemiş olacağız ve bu işlem çorbamızın kesilmesini engelleyecek.
16. Terbiyemizi tenceremize ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
17. Yoğurtlu baklamız pişerken tavamızın altını yakıyoruz. 2 çorba kaşığı tereyağı ekliyoruz. Tereyağımız güzelce eridi. Tavamıza 1 tutam aspir otumuzu, 1 çorba kaşığı Çukurören biberimizi, 1 adet kırmızı biberimizi ekliyoruz. Çukurören Biberli Yoğurtlu Bakla Çorbası servis etmek için hazır. Servis kasemize alıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.