Çukurören Biberli Yoğurtlu Bakla Çorbası | Video - Makarna Lezzetli Tarifler
Makarna
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
Makarna
Makarna
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
 
Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ana SayfatariflerÇukurören Biberli Yoğurtlu Bakla Çorbası | Video

Çukurören Biberli Yoğurtlu Bakla Çorbası | Video

Açıklama :

Yorum yap! Özet Tarif AdıÇukurören Biberli Yoğurtlu Makarna Yayınlanma Tarihi 2021-05-20Hazırlanma Süresi 10MPişirme Süresi 50M Toplam Süre 60MOrtalama Puan 0 Based on 1 Review(s)

Paylaş :
Ankara Makarnabakla çorbasıbi tarif 4 lezzetbir tarif dört lezzetÇukurören Biberiçukurören biberli yoğurtlu bakla çorbasıMakarnaMakarna TarifiNuh'un Ankaravideolu yemek tarifleriyemek tarifleriyemek videolarıyoğurtlu bakla çorbasıyöresel yemek tarifleriyöresel yemekler

Malzemeler

Malzemeler:

•250 gram kuzu kuşbaşı

•500 gram taze bakla

•5 diş sarımsak

•1 kase haşlanmış nohut

•2 su bardağı süzme yoğurt

•1 adet yumurta

•Zeytinyağı

•1 kahve fincanı Nuh’un Ankara Makarnası Pilavlık Bulgur

Üzerine:

•2 Çorba Kaşığı Tereyağı

•1 Tutam Haspir Otu

•1 Çorba Kaşığı Bilecik Çukurören Pul Biberi

•1 Adet Bilecik Çukurören Kuru Biberi

•Tuz

•Karabiber

Tarif

1. Tarifimize ½ kilo baklamızı ayıklayarak başlıyoruz.

2. Baklalarımızı eşit büyüklüklerde olacak şekilde ikiye veya üçe bölerek küçültüyoruz.

3. Doğradığımız baklaları bir kaba alıyoruz. Baklalarımızı kaynayan suya atıyoruz.

4. Baklalarımızı yakışık 15 dakika kadar haşlıyoruz.

5. Tenceremizin altını yakıyoruz. 1 çorba kaşığı zeytinyağımızı tenceremize ekliyoruz.

6. 250 gram kuzu kuşbaşı etimizi tenceremize ekliyoruz. Güzelce kavuruyoruz.

7. Baklalar haşlanırken üstünde biriken köpüğü almaya özen gösteriyoruz.

8. Etlerimizi kavuruyoruz. Etlerimizin üzerine yaklaşık 1 buçuk litre kadar suyumuzu ekliyoruz.

9. Bir kase haşlanmış nohutumuzu da tenceremize ilave ediyoruz. 1 kahve fincanı pilavlık bulguru tenceremizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Pişmeye bırakıyoruz.

10. Meyanemizi hazırlamak için bir kaseye 1 adet yumurta, 2 su bardağı süzme yoğurt ekliyoruz. Lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve güzelce çırpıyoruz.

11. Baklalarımız ve etlerimiz pişerken, üzerinde biriken köpekleri almaya özen gösteriyoruz.

12. Baklalarımız yaklaşık 10 dakika haşlandı. Bir süzgeç yardımıyla süzüyoruz. Baklalarımızı da etlerimizin üzerine ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.

13. Tenceremize 2 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.

14. Yoğurt kasemize tencereden 3-4 kepçe kadar kaynar suyumuzdan alarak temperliyoruz.

15. Böylece terbiyemizle çorbamızın ısısını eşitlemiş olacağız ve bu işlem çorbamızın kesilmesini engelleyecek.

16. Terbiyemizi tenceremize ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.

17. Yoğurtlu baklamız pişerken tavamızın altını yakıyoruz. 2 çorba kaşığı tereyağı ekliyoruz. Tereyağımız güzelce eridi. Tavamıza 1 tutam aspir otumuzu, 1 çorba kaşığı Çukurören biberimizi, 1 adet kırmızı biberimizi ekliyoruz. Çukurören Biberli Yoğurtlu Bakla Çorbası servis etmek için hazır. Servis kasemize alıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Yorum yap!
Özet
recipe image
Tarif Adı
Çukurören Biberli Yoğurtlu Makarna
Yayınlanma Tarihi
2021-05-20
Hazırlanma Süresi
10M
Pişirme Süresi
50M
Toplam Süre
60M
Ortalama Puan
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Tabağın içindeki Elmalı Fındıklı Kek

Elmalı Fındıklı Kek

Tabağın içindeki Sarımsaklı Kremalı Spaghetti

Sarımsak Kremalı Spaghetti

tabağın içindeki yüksük makarnalı levrekli buğulama

Bezelyeli Balık Buğulama

tabağın içindeki çikolata soslu çilekli irmik tatlısı

Çikolata Soslu Çilekli İrmik

ULAŞIM
  +90 312 341 21 00
Menü
  • ANA SAYFA
  • TARİFLER
  • BLOG
  • ETKİNLİKLER
Bağlantılar
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
  • MARKALAR
  • KURUMSAL
İletişim
  • BİLGİ VE İLETİŞİM HATTI
  • SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
Takip Edin
© 2018 — Tüm hakları saklıdır. Tasarım: Siu