Kuşbaşı Etli Yoğurtlu Makarna & Çilek Kompostosu | Video
Malzemeler
Malzemeler:
•½ Paket Nuh’un Ankara midye makarna
•200 gram kuşbaşı et
•1 adet domates
•1 adet büyük soğan
•1 yemek kaşığı salça
•1 kase yoğurt
•2 diş sarımsak
•1 çay bardağı sıvı yağ
•pul biber
•karabiber
•tuz
Çilek Kompostosu için:
•6 su bardağı su
•1 su bardağı şeker
•4 su bardağı çilek
Tarif
1. Tarifimize tenceremizin altını yakarak başlıyoruz.
2. Tenceremize 6 su bardağı su, 1 su bardağı şeker ilave ediyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
3. Şeker ve suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz.
4. Bir kase yoğurda 2 diş sarımsağımızı rendeliyoruz.
5. ½ çay kaşığı tuz ilave ediyoruz. Yoğurdumuzu güzelce çırpıyoruz. 1 adet soğanımızı incecik doğruyoruz.
6. Tavamızın altını yakıyoruz. Tavamıza 1 çay bardağı sıvı yağımızı ekliyoruz. Doğradığımız soğanlarımızı tavamıza ilave ediyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
7. 200 g kuşbaşı etimizi tavamıza ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
8. 2-3 dakika kadar yüksek ateşte kavuruyoruz. Kavurduğumuz etlerimizi 4-5 dakika kısık ateşte suyu çıkana kadar pişiriyoruz.
9. Komposto suyumuzu şekerlerimiz eriyene kadar kaynattık. 4 su bardağı çileğimizi tenceremize alıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
10.Kaynayan suyumuza 4 çay kaşığı tuz ekliyoruz. ½ paket midye makarnamızı haşlıyoruz.
11. 1 adet domatesimizin kabuklarını soyuyoruz. Domatesimizi etlerimizin üzerine rendeliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
12. 1 yemek kaşığı salçamızı tavamıza ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
13. 1 çay kaşığı pul biberimizi, 2 çay kaşığı tuzumuzu, 1 çay kaşığı karabiberimizi etlerimizin üzerine ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
14. Kompostomuz 5 dakika kadar pişti. Soğumaya alıyoruz.
15. Makarnalarımız 8-9 dakika haşlandı. Suyunu süzüyoruz.
16. Makarnalarımızı servis tabağına alıyoruz.
17. Sarımsaklı yoğurduğumuzu makarnalarımızın üzerine döküyoruz. Kuşbaşı etlerimizi de tabağımıza ilave ediyoruz.
18. Kuşbaşı etli yoğurtlu makarnamız servis etmek için hazır. Soğuyan çilekli kompostomuzu da bir kaseye alıyoruz ve servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.