Kuşbaşı Etli Yoğurtlu Makarna & Çilek Kompostosu | Video - Makarna Lezzetli Tarifler
Makarna
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
Makarna
Makarna
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
 
Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ana SayfatariflerKuşbaşı Etli Yoğurtlu Makarna & Çilek Kompostosu | Video

Kuşbaşı Etli Yoğurtlu Makarna & Çilek Kompostosu | Video

Açıklama :

Birlik ve dayanışma hisleriyle kurulan Ramazan sofraları için besleyici bir tarifle karşınızdayız. Kuşbaşı Etli Yoğurtlu Makarna ile ferahlatıcı çilek kompostosu tarifi hazırlıyoruz.

Paylaş :
Ankara Makarnabi tarif 4 lezzetbir tarif dört lezzethurmalı irmikhurmalı irmik helvasıİrmik HelvasıMakarnaMakarna TarifiNuh'un Ankararamazan tariflerivideolu yemek tarifleriyemek tarifleriyemek videoları

Malzemeler

Malzemeler:

•½ Paket Nuh’un Ankara midye makarna

•200 gram kuşbaşı et

•1 adet domates

•1 adet büyük soğan

•1 yemek kaşığı salça

•1 kase yoğurt

•2 diş sarımsak

•1 çay bardağı sıvı yağ

•pul biber

•karabiber

•tuz

 

Çilek Kompostosu için:

•6 su bardağı su

•1 su bardağı şeker

•4 su bardağı çilek

Tarif

1. Tarifimize tenceremizin altını yakarak başlıyoruz.

2. Tenceremize 6 su bardağı su, 1 su bardağı şeker ilave ediyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.

3. Şeker ve suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz.

4. Bir kase yoğurda 2 diş sarımsağımızı rendeliyoruz.

5. ½ çay kaşığı tuz ilave ediyoruz. Yoğurdumuzu güzelce çırpıyoruz. 1 adet soğanımızı incecik doğruyoruz.

6. Tavamızın altını yakıyoruz. Tavamıza 1 çay bardağı sıvı yağımızı ekliyoruz. Doğradığımız soğanlarımızı tavamıza ilave ediyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.

7. 200 g kuşbaşı etimizi tavamıza ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.

8. 2-3 dakika kadar yüksek ateşte kavuruyoruz. Kavurduğumuz etlerimizi 4-5 dakika kısık ateşte suyu çıkana kadar pişiriyoruz.

9. Komposto suyumuzu şekerlerimiz eriyene kadar kaynattık. 4 su bardağı çileğimizi tenceremize alıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.

10.Kaynayan suyumuza 4 çay kaşığı tuz ekliyoruz. ½ paket midye makarnamızı haşlıyoruz.

11. 1 adet domatesimizin kabuklarını soyuyoruz. Domatesimizi etlerimizin üzerine rendeliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.

12. 1 yemek kaşığı salçamızı tavamıza ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.

13. 1 çay kaşığı pul biberimizi, 2 çay kaşığı tuzumuzu, 1 çay kaşığı karabiberimizi etlerimizin üzerine ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.

14. Kompostomuz 5 dakika kadar pişti. Soğumaya alıyoruz.

15. Makarnalarımız 8-9 dakika haşlandı. Suyunu süzüyoruz.

16. Makarnalarımızı servis tabağına alıyoruz.

17. Sarımsaklı yoğurduğumuzu makarnalarımızın üzerine döküyoruz. Kuşbaşı etlerimizi de tabağımıza ilave ediyoruz.

18. Kuşbaşı etli yoğurtlu makarnamız servis etmek için hazır. Soğuyan çilekli kompostomuzu da bir kaseye alıyoruz ve servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Yorum yap!
Özet
recipe image
Tarif Adı
Kuşbaşı Etli Yoğurtlu Makarna & Çilek Kompostosu
Yayınlanma Tarihi
2021-05-20
Hazırlanma Süresi
5M
Pişirme Süresi
45M
Toplam Süre
50M
Ortalama Puan
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Kasenin içerisindeki Kuru Bamya Çorbası

Kuru Bamya Çorbası

Tabağın içerisindeki Kremalı Mısırlı Makarna

Kremalı Mısırlı Makarna

Tabağın içindeki Şeftalili İrmik Kremalı Tart

Şeftalili İrmik Kremalı Tart

lezzetli-aromatik-saglikli-feslegen

Feslegen ve Ezine Peynirli Spaghetti

ULAŞIM
  +90 312 341 21 00
Menü
  • ANA SAYFA
  • TARİFLER
  • BLOG
  • ETKİNLİKLER
Bağlantılar
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
  • MARKALAR
  • KURUMSAL
İletişim
  • BİLGİ VE İLETİŞİM HATTI
  • SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
Takip Edin
© 2018 — Tüm hakları saklıdır. Tasarım: Siu