Ispanaklı Penneli Tavuk İncik ve Naneli Limonata | Video
Malzemeler
•4 adet tavuk incik
•200 gram taze ıspanak
•200 gram mantar
•8 adet mini havuç
•12 adet arpacık soğan
•2 yemek kaşığı tereyağı
•½ adet limon
•tuz •karabiber
•½ paket Nuh’un Ankara tam buğday penne makarna
Naneli Limonata için:
•3 adet limon
•1 parça taze zencefil
•1 tutam taze nane
•1 su bardağı toz şeker
•1,5 litre su
•1 kâse buz
Tarif
1. Tarifimize ocağımızın altını yakarak başlıyoruz. Tenceremize yaklaşık 2 çorba kaşığı zeytin yağımızı ekliyoruz. Yağımız ısındı.
2. 12 adet arpacık soğanımızı tenceremizi ekliyoruz.
3. Soğanlarımızı renklerini alana kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
4. Tenceremize 4 adet tavuk inciğimizi ekliyoruz.
5. Tavuklarımızı iki tarafı kızarana kadar çevirerek pişiriyoruz.
6. 200 g mantarımızı tenceremize ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
7. Mantarlı tavuklarımız pişerken 8 adet mini havucumuzun kabuklarını soyuyoruz. Biz bugün 8 adet mini havuç kullandık. Siz dilerseniz 2 adet normal boyut havuç kullanabilirsiniz.
8. Havuçlarımızı soyarken mantarlı tavuklarımızı ara ara karıştırıyoruz.
9. Havuçlarımızı saplarından ayırıyoruz.
10. Mini havuçlarımızı tenceremize ekliyoruz.Tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
11. ½ paket tam buğday penne makarnamızı haşlama tenceremize alıyoruz.
12. Limonatamızı yapmak için bir kaseye 1 su bardağı toz şekerimizi alıyoruz. Üzerine 3 adet limonumuzun kabuklarını rendeliyoruz.
13. Limonun beyaz kısımları rendelendiğinde acı bir tat elde edileceğinden yalnızca sarı kısımlarını almaya özen gösteriyoruz.
14. ½ ceviz boyutunda zencefilimizin kabuğunu soyuyoruz ve kasemize rendeliyoruz.
15. Karışımımızı elimizle güzelce yoğuruyoruz.
16. Birkaç nane yaprağımızı da kasemize ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
17. Karışımımızı buzdolabımıza dinlenmeye bırakıyoruz.
18. Makarnalarımız 8-9 dakika kadar haşlandılar. Süzüyoruz.
19. Makarnalarımızı tavuklarımızın üzerine ilave ediyoruz.
20. 2 yemek kaşığı tereyağımızı tenceremize ekliyoruz.
21. 200 g ıspanağımızı da tenceremize alıyoruz ve güzelce karıştırarak kapağını kapatıyoruz.
22. 1-2 dakika kadar ıspanaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
23. Kabuklarını rendelediğimiz limonlarımızın suyunu sıkıyoruz.
24. Buzdolabında dinlendirdiğimiz şeker karışımımızı çıkarıyoruz ve limon suyumuzuda kasemize ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
25. 1,5 litre suyumuzu şeker karışımımızla karıştırarak yavaş yavaş kasemize ekliyoruz.
26. Şekerimiz eriyinceye kadar karıştırma işlemine devam ediyoruz. Şekerlerimiz eridi.
27. Limonatamız servis etmek için hazır.
28. 1 kase buz, birkaç dilim limon ve 1 tutam nane ilave ediyoruz.
29. Ispanaklı penneli tavuk inciğimize Limonatamızla birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.