Bakla Soslu Kaşarlı Makarna | Video
Malzemeler
• 500 g bakla
• 1 adet soğan
• ½ ç.b. sıvı yağ
• 200 g kaşar peyniri
• 4 ç.k. tuz
• 1 ç.k. tuz
• 1 ç.k. karabiber
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 tutam dereotu
• ½ paket Nuh’un Ankara Makarnası vitaminli burgu
Tarif
1.Tarifimize 1 adet soğanımızı küçük küpler halinde doğrayarak başlıyoruz.
2.Tavamızın altını yakıyoruz.
3.Tavamıza ½ çay bardağı sıvı yağ ilave ediyoruz.
4.Yağımız ısındı. Tavamıza doğradığımız soğanları ekliyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz.
5. ½ kilo baklanın içini ayıklıyoruz.
6.Ayıkladığımız baklaları tavamıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
7. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Baklalarımızın kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
8. 200 g kaşarı rendeliyoruz.
9.Makarna haşlama suyumuza 4 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
10. ½ paket vitaminli burgu makarnamızı kaynayan suyumuza ekliyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz.
11.Makarnalarımız yaklaşık 8-9 dakika suyunu çekti. Ayrı bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı ekliyoruz. Tereyağımız eridi.
12.Makarnalarımızı tenceremizi alıyoruz ve karıştırıyoruz.
13.Baklalarımız yaklaşık 10 dakika piştiler. Makarnalarımızı baklalarımızın üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
14.Rendelediğimiz kaşarları makarnalarımızın üzerine ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
15.Bakla soslu kaşarlı makarnamızı dereotu ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.